| |

Историята на Обединеното кралство .. Всичко, което трябва да знаете 2023 г

Тази статия ще ви помогне, ако търсите пълна, изчерпателна и кратка история на Обединеното кралство.

Историята на Обединеното кралство, която пишем тук, включва дълга хронология на собствената история на Обединеното кралство. Така че приятно изкарване!

Историята на Обединеното кралство

За историята на Обединеното кралство

Обединеното кралство, съкратено UK, има дълга и сложна история. Страната е разделена на четири части: Англия, Уелс, Шотландия и Северна Ирландия. Всяка от тези страни има своя собствена култура и история, но те са били обединени от векове под една монархия и правителство. Кратката история на Обединеното кралство може да бъде класифицирана в някои от тези подзаглавия;

Ранна ера от историята на Обединеното кралство

Най-ранните известни обитатели на Обединеното кралство са келтите, които пристигат на островите около 6 век пр.н.е. Те са последвани от римляните, които завладяват голяма част от Великобритания през 1 век сл. Хр. Римляните създали редица селища и построили пътища, акведукти и друга инфраструктура, но управлението им не било без конфликти. Келтите и други местни народи често се съпротивлявали на римското владичество, което води до конфликти и въстания.

Историята на Обединеното кралство е сложна и многостранна, като всяка от съставните й страни допринася за богатото културно наследство. В Англия историята на страната често се проследява до англите, саксонците и ютите, които нахлуват на острова през 5-ти и 6-ти век сл. н. е. Тези германски племена създават свои собствени кралства, които в крайна сметка се обединяват под управлението на англосаксонските крале.

Историята на Обединеното кралство

Историята на Обединеното кралство; Състезанията на Обединеното кралство

Шотландия, от друга страна, има различна и отделна история. Смята се, че шотландците са произлезли от смесица от пикти, келти и гали и имат свой собствен език и култура. Историята на Шотландия е белязана от многобройни конфликти с Англия, включително войните за независимост през 13-ти и 14-ти век и якобитските бунтове от 18-ти век.

Similar Posts