|

Транспорт в Оксфорд… Вашето пълно ръководство 2023!

Транспортът в Оксфорд има дълга история, започваща от 60-те години на миналия век с бързото разрастване на въздушния транспорт, притежаването на автомобили, строителството на магистрали, автобусите и т.н.

В тази статия събрахме цялата информация, свързана с транспорта, за да ви улесним да се качите на всеки вид транспорт, който искате.

Транспорт в Оксфорд

За транспорта в Оксфорд

Ходене, автобуси, влакове, таксита, Oxford Tube (24-часова автобусна линия до Лондон), услугата Park & ​​Ride, карети Hackney, велосипеди и системи за споделяне на велосипеди са добри възможности за придвижване из Оксфорд, Обединеното кралство. В този град цялостна система за обществен транспорт, която включва автобуси, влакове, таксита и велосипеди, е осигурена с комфорт и лекота за използване от хората.

Голям брой жители на Оксфорд карат велосипедите си на работа, а многобройните програми за споделяне на велосипеди в града, като OxonBike и базирани на приложения системи за велосипеди без док, улесняват присъединяването към тях. Еднопосочните улици на Оксфорд и липсата на места за паркиране правят придвижването из града с кола доста предизвикателство.

Градски автобуси Оксфорд

В града има три основни автобусни компании. Те са Oxford Bus Company, Stagecoach Oxfordshire и Thames Travel. Няколко автобуса се движат непрекъснато през целия ден и обслужват голяма част от града. Главният терминал за автобусите може да се намери на Gloucester Green.

За да използвате автобус, е необходима смарт карта с име „Ключът“. Системата със смарт карти в Оксфорд също позволява на водачите да се возят в автобуси, управлявани от различни компании в зоната на Оксфорд. Oxford Bus Company също оперира денонощна автобусна услуга, наречена „Oxford Tube“, от автобусния терминал Oxford на Gloucester Green, който води до Лондон.

Цените за автобусни билети в Оксфорд, Обединеното кралство, могат да варират от една автобусна компания до друга и дори в рамките на един и същ билет. Oxford Bus Company предлага пътувания само за £1 за лица под 18 години, докато Stagecoach предлага разнообразие от евтини билети с различна продължителност и дестинации.

Що се отнася до цените, Thames Travel предлага набор от опции. Обикновено има разлика в цената между закупуването на два отделни билета и закупуването на един, който ще ви отведе до дома и обратно. Вижте уебсайтовете на Oxford Bus Company, Stagecoach Oxfordshire и Thames Travel за допълнителна информация относно маршрути, разписания и цени. И накрая, ако нямате смарткарта, пак можете да платите билета с карта без кран.

Можете да намерите повече информация за автобусните разписания и гари на следните уебсайтове:

  1. Автобусната компания Oxford и Thames Travel
  2. Дилижанс Оксфордшир
Транспорт в Оксфорд

Железопътна система в Оксфорд

Similar Posts