Гледане на звезди в Обединеното кралство: Къде, кога и как Ръководство 2023 г

Гледайки звездите в Обединеното кралство, открийте чудесата на космоса и научете къде да намерите най-зашеметяващите гледки за една вълшебна нощ.

Ах, гледане на звезди! Не е ли прекрасно да гледаш космоса в ясна нощ, чудейки се за мистериите на Вселената? В Обединеното кралство това древно забавление е по-достъпно от всякога, благодарение на красивата природа и резерватите Dark Sky. Нека се потопим в това небесно пътешествие!

Гледане на звезди в Обединеното кралство

Най-доброто време за наблюдение на звездите в Обединеното кралство

Сезонни разлики

Зимата е най-доброто време за наблюдение на звездите в Обединеното кралство. Защо питаш? По-дългите нощи означават повече време за гледане на звездите, а студеният въздух обикновено е по-чист, разкривайки повече звезди. Но не отхвърляйте другите сезони; Млечният път се вижда от късна пролет до ранна есен!

Съображения за времето

Не забравяйте, че най-добрите нощи за гледане на звезди са ясни и безлунни. Проверете времето и фазата на луната, преди да тръгнете. Хей, ние не контролираме времето, нали?

Най-добрите места за наблюдение на звездите в Обединеното кралство

Резервати и паркове Dark Sky

Знаете ли, че Обединеното кралство е дом на някои от най-големите резервати на тъмното небе в света? Това са места с минимално светлинно замърсяване, което позволява невероятно наблюдение на звездите. Brecon Beacons в Уелс, Exmoor и South Downs в Англия и Galloway Forest Park в Шотландия са фантастични примери!

Места за наблюдение на звезди в Англия

От обсерваторията Kielder в Нортъмбърланд до националния парк South Downs, Англия предлага някои прекрасни места за наблюдение на звездите. Представете си да гледате галактиката Андромеда или мъглявината Орион от тези места!

Места за наблюдение на звезди в Шотландия

Similar Posts