Дърамски университет… Вашето пълно ръководство 2023 г

Дърамски университет, разположен в живописния град Дърам, Англия, е световноизвестна институция за висше образование, научни изследвания и иновации. Основан през 1832 г., той е един от най-старите университети в Обединеното кралство и постоянно е класиран сред най-добрите университети в света.

В тази публикация в блога ще се задълбочим в това какво прави университета Дърам толкова уникално и специално място за изучаване и откриване на някои от скритите му скъпоценни камъни по пътя. Така че, независимо дали сте кандидат-студент, който иска да учи в Дърам, или просто сте любопитни какво прави този университет толкова специален, прочетете!

Въведение в университета Дърам

Добре дошли в университета Дърам, световно известен център за преподаване и научни постижения. Докато четете, ще научите за богатата история, академичните програми, стипендиите и студентския опит. Основан през 1832 г., университетът получава Кралска харта през 1837 г., което го прави третият най-стар университет в Англия.

Разположен в красивия и исторически град Дърам в Североизточна Англия, университетът се ангажира да осигури трансформиращо учебно изживяване за студентите от цял ​​свят. Те дават приоритет на научноизследователската и развойна дейност, което им позволява постоянно да се класират като най-добрият университет в Обединеното кралство и в световен мащаб. Те са развълнувани да ви предоставят цялата информация, от която се нуждаете, за да вземете най-доброто решение за вашето академично пътуване.

История на университета Дърам

Сега нека се потопим в богатата история на университета Дърам. Както бе споменато по-рано, университетът е създаден през 1832 г. от епископ Ван Милдърт и декана и капитула на катедралата. Първоначалният университет се състоеше от Durham University College и Newcastle College of Medicine, които се сляха през 1852 г. Университетът нарасна в репутация и размер, придобивайки красивия замък Дърам като свой дом през 1836 г.

С течение на времето бяха създадени нови факултети, включително факултетът по социални науки през 1968 г. и юридическият факултет две години по-късно. Днес Durham University е един от най-високо класираните университети в Обединеното кралство и горд член на Russell Group от интензивни изследователски университети. Неговият исторически отдел си създаде силна репутация за отлично преподаване и изследвания. Като студент в Durham University вие ще бъдете част от дълга и престижна традиция на академични постижения.

Дърамски университет

Защо университет Дърам

Защо да изберете Durham University? Има безброй причини да разгледаме тази изключителна институция. Със световноизвестна репутация за отлични постижения в преподаването и научните изследвания, университетът Дърам е колегиална общност от необикновени хора, разположена в уникална и историческа обстановка в Североизточна Англия. Наличните академични програми са от световна класа, с широка гама от курсове, предлагани в различни факултети. Освен това студентският опит в Durham University е несравним, предлагайки безкрайни възможности за участие в извънкласни дейности, клубове и общества.

Чуждестранните студенти ще се чувстват като у дома си в тази гостоприемна и разнообразна общност със специален международен учебен център и услуги за поддръжка. Да не говорим, че списъкът с известни възпитаници е впечатляващ, включително забележителни фигури като Тони Блеър и Тим Бърнърс-Лий. Преди всичко въздействието на дипломата от Durham University е неоспоримо, като предоставя на завършилите уменията, знанията и мрежата, за да променят света.

Когато избирате Durham University, вие избирате да се присъедините към общност, която цени академичните постижения, личното израстване и социалната отговорност.

Класиране и репутация на университета Дърам

Може би се чудите за класирането и репутацията на Durham University и ние сме тук, за да ви кажем, че той е високо ценен както на национално, така и на международно ниво. Всъщност Durham University постоянно се класира в топ 10 на университетите в Обединеното кралство и е член на престижната Russell Group на британските изследователски университети.

Неговата репутация е изградена в продължение на повече от два века и е отразена в многобройните му класации, включително класиране на #92 в QS World University Rankings 2023 и #277 в най-добрите глобални университети. Университетът също е признат в Complete University Guide 2022, The Guardian University Guide 2023 и New College Guide of 108 Excellent English Colleges. С такава изключителна репутация можете да сте уверени в избора на Durham University за вашите академични занимания.

Университетски курсове в Дърам

В Durham University ще бъдете разглезени от избор, когато става въпрос за академични програми. С над 300 бакалавърски и следдипломни курсове, от които можете да избирате, гарантирано ще намерите курс, който отговаря на вашите индивидуални интереси и кариерни стремежи. Академичният състав в Durham University е нещо повече от лектори. Те извършват новаторски изследвания, които информират и вдъхновяват курсовете, които преподават.

Независимо дали изберете да следвате бакалавърска степен по образование със статут на QTS или изберете по-широката степен по образование, академичните програми в Durham University са предназначени да ви предизвикат и да ви дадат възможност да успеете в избраната от вас област.

Погледнете таблицата по-долу, за да видите някои от примерите за отделите, които можете да изберете в Durham University.

ОтделФакултет
АнтропологияФакултет по социални науки и здравеопазване
АрхеологияФакултет по социални науки и здравеопазване
Биологични наукиФакултет по природни науки
Бизнес училищеБизнес училище на Дърамския университет
ХимияФакултет по природни науки
Класика и древна историяФакултет по изкуства и хуманитарни науки
Комбинирани отличияФакултет по изкуства и хуманитарни науки или Факултет по социални науки и здравеопазване
ИнформатикаФакултет по природни науки
Науки за ЗемятаФакултет по природни науки
икономикаФакултет по социални науки и здравеопазване
образованиеФакултет по социални науки и здравеопазване
ИнженерствоФакултет по природни науки
Английски изследванияФакултет по изкуства и хуманитарни науки
ГеографияФакултет по социални науки и здравеопазване
Правителство и международни отношенияФакултет по социални науки и здравеопазване
ИсторияФакултет по изкуства и хуманитарни науки
законФакултет по социални науки и здравеопазване
Математически наукиФакултет по природни науки
Съвременни езици и културиФакултет по изкуства и хуманитарни науки
МузикаФакултет по изкуства и хуманитарни науки
ФилософияФакултет по изкуства и хуманитарни науки
ФизикаФакултет по природни науки
ПсихологияФакултет по социални науки и здравеопазване
Теология и религияФакултет по изкуства и хуманитарни науки
Дърамски университет

Освен това чуждестранни студенти, желаещи да учат в Обединеното кралство, могат да се възползват от подготвителните курсове на университета в Международния учебен център на университета Дърам. Без значение каква академична програма изберете, гарантирано ще получите образование от световна класа от един от водещите университети в Обединеното кралство.

Similar Posts