Постоянно пребиваване във Великобритания … Пълно ръководство

В статията е обяснено кой има право на постоянно пребиваване във Великобритания, какви са различните начини за пребиваване, как се кандидатства и колко време отнема.

Всеки се стреми да живее във Великобритания, за да се възползва от многобройните предимства, които ще получи, когато реши да живее и пребивава в тази велика страна. 

Постоянно пребиваване във Великобритания

Постоянно пребиваване във Великобритания и неговите най-важни предимства

Обединеното кралство продължава да бъде желана дестинация за милиони хора по света, които търсят по-добър живот за себе си и своите семейства. Процесът на получаване на разрешение за постоянно пребиваване в Обединеното кралство (PR UK) обикновено е дълъг и труден и отнема средно 5 години в зависимост от избрания от вас начин.

Постоянното пребиваване е правна процедура, която позволява на притежателя му да живее, пребивава, работи и преподава в Обединеното кралство без никакви условия или ограничения. С пълна ангажираност към всички задължения, като едно от най-важните условия е да са изминали пет години законно пребиваване в Обединеното кралство чрез работна виза или обучение.

Предимства на постоянното пребиваване във Великобритания

Научно развитие

Великобритания е постигнала значителен напредък в областта на науката и изследванията. Тук се намират някои от най-добрите университети в света, включително Оксфорд, Кеймбридж, Манчестър и Единбург, което го прави популярна дестинация за учени и изследователи от цял свят.

Лесно търсене на работа

Великобритания се отличава с наличието на подходящи и подходящи работни места за различни научни и професионални квалификации. Освен това получавате заплата, която съответства на работата. Shift ви позволява да изпращате пари на хора, за които ви е грижа.

Езикът

Английският е официалният език на Обединеното кралство и един от най-разпространените езици на планетата. В резултат на това той е приет и разбираем за голям брой хора по целия свят, което означава, че ще придобиете силен език и глобално лидерство. В резултат на това английският език превръща живота във Великобритания в ново и лесно преживяване, а владеенето му е чудесна кариерна цел.

Икономическо развитие

Великобритания е третата икономически най-мощна държава в Европа и заема шесто място в списъка на икономически най-мощните държави в света. Разбира се, това се отразява на по-високия жизнен стандарт на имигрантите и на по-широките икономически ползи. Заради високите доходи, както и заради изобилието от работни места и лекотата, с която могат да бъдат получени.

Кой може да получи статут на постоянно пребиваващ в Обединеното кралство?

Кандидатстването за PR в Обединеното кралство е сравнително лесно, ако сте живели в Обединеното кралство в продължение на определен брой години, законно или не. След това можете да кандидатствате за постоянно пребиваване.

Ето списък на времето, което трябва да прекарате в Обединеното кралство с различни визи, за да можете да кандидатствате за безсрочно разрешение за пребиваване (ILR):

Чрез брак: Сключвате брак с британец/британка и този метод ви дава право на временно пребиваване за две години. След това то може да бъде преобразувано в постоянно пребиваване. След това претендирате за британско гражданство.

Similar Posts