rivers-in-uk

Реките в Обединеното кралство .. Вашето пълно ръководство 2023 г

Река Темза е най-дългата река в Обединеното кралство, простираща се на 215 мили (346 км) от извора си в Глостършър до устието й в устието на Темза. Освен това е една от 44-те реки в Англия, които са законово защитени като обекти от специален научен интерес (SSSI). 

За съжаление много от тези реки са изправени пред предизвикателства, причинени от замърсяване, изменение на климата и човешка дейност.

Преглед на всички реки в Обединеното кралство

Обединеното кралство е дом на голямо разнообразие от реки, вариращи по дължина от река Севърн, която тече на 220 мили, до река Туид в Шотландия, която е дълга само 155 км. 

Общо в Обединеното кралство могат да бъдат идентифицирани почти 1500 отделни речни системи, включващи над 200 000 км водни течения. Река Темза е най-дългата и значима река в страната. Освен това е една от най-важните реки от гледна точка на история, култура и търговия. 

Река Северн, река Бан в Северна Ирландия и река Туид са други големи реки в страната. Реките на Обединеното кралство предоставят различни важни услуги, включително питейна вода и транспорт. За съжаление, тези реки са изложени на риск поради изменението на климата и човешки дейности като замърсяване и прекомерна експлоатация. Поради това е от съществено значение всички заинтересовани страни да работят заедно, за да гарантират, че нашите реки се поддържат за бъдещите поколения.

Най-дългите реки в Обединеното кралство

Обединеното кралство е дом на някои от най-дългите реки в Европа, като река Темза и река Севърн са двете най-дълги. Река Темза е дълга 220 мили (354 км) и е пресечена от над 200 моста. 

Река Севърн също е дълга 220 мили и извира в Уелските камбрийски планини, преди да се влее в Бристолския канал. Той преминава през градове като Рединг, Уиндзор, Оксфорд и Хенли на Темза в своето пътуване. 

И двете реки са важни от икономическа и екологична гледна точка и предоставят изобилие от възможности за отдих.

Similar Posts