Университет на Бирмингам…Вашето пълно ръководство 2023 г

Table of Contents

Добре дошли в Университет на Бирмингам! Независимо дали сте кандидат-студент, настоящ студент или просто любопитен читател, ние сме развълнувани да споделим с вас всички невероятни неща, които нашият университет може да предложи.

От световноизвестни изследвания до оживен студентски живот, ние сме горди да се наречем един от най-добрите университети в Обединеното кралство. Така че, заповядайте и научете повече за това какво прави университета в Бирмингам толкова специален.

Университет на Бирмингам

Въведение в университета в Бирмингам

Ако обмисляте да учите в University of Birmingham, важно е да се запознаете с институцията. Създаден през 1900 г., Бирмингамският университет е известен публичен изследователски университет, разположен в Еджбастън, Бирмингам, Обединеното кралство.

С отлична репутация за академични постижения и модерен кампус, университетът привлича студенти от цял ​​свят. Историята му датира от развитието на гражданския университет в Бирмингам в края на 19 век.

С течение на времето университетът се превърна във водеща академична институция с набор от високо оценени академични програми в хуманитарните, социалните науки, инженерството, медицината и бизнеса. В този блог ще разгледаме по-задълбочено Университета в Бирмингам, включително неговата история, академични програми, такси за обучение, стипендии, студентски опит и известни възпитаници, наред с други.

Университет на Бирмингам

Защо University of Birmingham

Ако обмисляте висше образование, университетът в Бирмингам определено трябва да бъде в списъка ви с възможности. Със своето пионерско наследство, съоръжения от световна класа и аплодирани академични програми, това е институция от най-високо ниво, която продължава да води в научни изследвания и нововъзникващи дисциплини.

Ангажиментът на университета да предоставя разнообразна и международна учебна среда го прави чудесно място за обучение, независимо от вашия опит или сфера на интереси. Освен това фактът, че това е най-целеният университет в Обединеното кралство от най-добрите работодатели, е добра индикация, че диплома от университета в Бирмингам може да доведе до изключителни възможности за кариера.

Ако търсите университет, който цени иновациите, приобщаването и високите постижения, струва си да обмислите Университета в Бирмингам.

Университет на Бирмингам

Класиране и репутация на университета в Бирмингам

Класирането и репутацията на Университета в Бирмингам говорят много за неговите академични постижения и ангажимент за предоставяне на качествено образование. Университетът постоянно е класиран в топ 100 на световните университети, подчертавайки позицията му на една от водещите образователни институции в Обединеното кралство.

Неговото класиране в Times University Guide 2023 е доказателство за неговите високи стандарти за академични постижения, с общ резултат от 77%, което го поставя на 20-та позиция в Обединеното кралство. Нещо повече, неговото класиране на #89 в класацията на най-добрите глобални университети от US News & World Report с общ резултат от 4,2 звезди допълнително затвърждава репутацията му. Качеството на научните изследвания и образованието на Университета в Бирмингам е признато, като неговият равен 13-ти ранг в Рамката за отлични постижения в научните изследвания за 2021 г. е индикация за силните му изследователски качества.

Като цяло, опитът на университета в Бирмингам за академични постижения и репутация продължават да го правят най-добър избор за студенти по целия свят.

Академични програми в университета в Бирмингам

Докато продължаваме да изследваме университета в Бирмингам, е време да се задълбочим в неговите академични програми. Ще се радвате да научите, че институцията предлага впечатляваща гама от бакалавърски и следдипломни курсове, вариращи от популярните M.Sc. Advanced Computer Science до уникалната MSci Biomedical Science (Hons).

Освен тези програми, университетът предлага и бакалавърска програма по биология на рака, която в момента е единствената по рода си в Съединените щати. Освен това се предлагат основни пътеки, които са курсове, провеждани от университета, предназначени да осигурят директен път за влизане в бакалавърски програми.

С такава широка гама от академични програми вие със сигурност ще намерите нещо, което ви интересува и ще ви подготви за пълноценна кариера. Освен това, с репутацията на произвеждащи изключително годни за работа и успешни висшисти, можете да сте уверени в перспективите си след дипломирането.

Това са някои от списъка на отделите, които можете да видите в университета в Бирмингам:

Име на отделФакултет/Колеж
Бирмингамско бизнес училищеБирмингамско бизнес училище
Колеж по изкуства и правоКолеж по изкуства и право
Юридически факултет в БирмингамКолеж по изкуства и право
Катедра по африканистика и антропологияКолеж по изкуства и право
Катедра по американски и канадски изследванияКолеж по изкуства и право
Катедра по археология и стара историяКолеж по изкуства и право
Катедра “Драматично и театрално изкуство”.Колеж по изкуства и право
Катедра по английски език и приложна лингвистикаКолеж по изкуства и право
Катедра по историяКолеж по изкуства и право
Отдел за езици, култури, история на изкуството и музикаКолеж по изкуства и право
Катедра по философияКолеж по изкуства и право
Катедра по теология и религияКолеж по изкуства и право
Училище по образованиеКолеж по социални науки
Катедра Социална политика, социология и криминологияКолеж по социални науки
Катедра по африканистика и антропологияКолеж по социални науки
Катедра ИкономикаКолеж по социални науки
Департамент по политически науки и международни изследванияКолеж по социални науки
Училище за управление и обществоКолеж по социални науки
Школа по психологияКолеж по науки за живота и околната среда
Училище по бионаукиКолеж по науки за живота и околната среда
Училище по география, земни науки и науки за околната средаКолеж по науки за живота и околната среда
Училище по химическо инженерствоКолеж по инженерни и физически науки
Училище по строителствоКолеж по инженерни и физически науки
Училище по компютърни наукиКолеж по инженерни и физически науки
Училище по електронно, електрическо и системно инженерствоКолеж по инженерни и физически науки
Школа по математикаКолеж по инженерни и физически науки
Училище по металургия и материалиКолеж по инженерни и физически науки
Училище по физика и астрономияКолеж по инженерни и физически науки
Колеж по медицински и дентални наукиКолеж по медицински и дентални науки

Такси за бакалавърско и следдипломно обучение

Тук можете да видите диапазона на цените на таксите за обучение за бакалавърска и следдипломна академична програма. Обърнете внимание, че тази цена е само за местни граждани на Обединеното кралство.

Similar Posts