Университет на Лестър…Вашето пълно ръководство 2023

Интересувате ли се от продължаване на образованието си в един от най-добрите университети в Обединеното кралство? Не търсете повече от университета в Лестър! С широка гама от курсове, най-съвременни съоръжения и оживена студентска общност, Лестър е идеалното място да направите следващата стъпка във вашето образование.

Прочетете, за да научите повече за това, което Лестър може да предложи.

Университет на Лестър

Въведение в университета в Лестър

Добре дошли в Университет на Лестър – публичен изследователски университет, разположен в Лестър, Англия. Създаден през 1921 г., университетът има богата история и 100-годишно наследство в предоставянето на висококачествено образование. С ангажимент за международни постижения, университетът в Лестър е класиран в топ 1% от университетите в света.

Подкрепен от научни изследвания от световна класа, университетът предлага образователни програми и курсове в областта на науките, хуманитарните науки, правото, медицината, изкуствата и бизнеса. Независимо дали сте студент или следдипломен студент, Университетът на Лестър предоставя достатъчно възможности да постигнете целите си и да създадете по-добро бъдеще като гражданин на промяната.

Така че, защо не се присъедините към нас и не станете част от общност, посветена на създаването на положително въздействие?

История на университета в Лестър

Университет на Лестър

Защо Университет на Лестър

Като един от най-бързо развиващите се университети в Обединеното кралство, Университет на Лестър предлага уникално студентско изживяване. С ангажимент за международни постижения и променящи света изследвания, обучението тук ви позволява да бъдете част от динамична и иновативна общност.

Освен това централното местоположение на университета улеснява достъпа до всички удобства и атракции на града. Освен академичните среди, има много възможности да се включите в студентския живот и да се възползвате максимално от времето си в университета. Независимо дали става дума за спорт, клубове или доброволчество, Университет на Лестър предлага добре закръглено изживяване, което ще ви подготви за успех в бъдещите ви начинания.

Така че, ако търсите университет, ръководен от ценности, ангажиран с високи постижения и иновации, университетът в Лестър може да е идеалното място за вас.

Класиране и репутация на университета в Лестър

Що се отнася до класирането и репутацията, Университетът на Лестър е най-добре представящата се институция в Обединеното кралство и в световен мащаб. Неговите класации са постоянно високи, със съвместно 163-то място в световната класация и 22-ро място в Обединеното кралство според Times Higher Education World University Rankings.

Общият резултат на университета според QS World University Rankings 2023 е 711 или 71%. Освен това Университетът на Лестър се нарежда на първо място сред университетите в Лестър и на 24-то място сред университетите в Англия в областта на визуалните и изпълнителски изкуства (изкуства и хуманитарни науки), според същия доставчик на класация.

Университетът също беше признат за своята иновативност, класирайки се на 76-то място в топ 100 на най-иновативните университети в Европа на Ройтерс през 2019 г. Тези класации и признания доказват, че Университетът в Лестър е институция, която се стреми към съвършенство във всички области.

Курсове на университета в Лестър

В университета в Лестър ще намерите широка гама от академични програми по 27 предмета. Независимо дали се интересувате от придобиване на степен по изкуства, психология, медицина, право, образование, биологични или математически науки, тук ще намерите своята ниша. С повече от 130 редовни и задочни бакалавърски и следдипломни степени, вие ще имате много възможности за избор – и това дори не се брои широката гама от налични курсове за дистанционно обучение.

Международните студенти са добре дошли и тук, с над 200-степенни програми и 400 сертификата. Без значение какви са вашите интереси, вие със сигурност ще намерите програма, която отговаря на вашите нужди в Университет на Лестър.

Разгледайте някои от тези отдели по-долу:

ОтделФакултет
Археология и древна историяКолеж по социални науки, изкуства и хуманитарни науки
БиологияКолеж по науки за живота
ХимияКолеж по наука и инженерство
КриминологияКолеж по социални науки, изкуства и хуманитарни науки
икономикаКолеж по социални науки, изкуства и хуманитарни науки
образованиеКолеж по социални науки, изкуства и хуманитарни науки
ИнженерствоКолеж по наука и инженерство
АнглийскиКолеж по социални науки, изкуства и хуманитарни науки
География, геология и околна средаКолеж по наука и инженерство
ИсторияКолеж по социални науки, изкуства и хуманитарни науки
ИнформатикаКолеж по наука и инженерство
законКолеж по социални науки, изкуства и хуманитарни науки
УправлениеКолеж по социални науки, изкуства и хуманитарни науки
Математика и актюерствоКолеж по наука и инженерство
Медии и комуникацияКолеж по социални науки, изкуства и хуманитарни науки
Обучение по медицински и социални грижиКолеж по науки за живота
ЛекарствоКолеж по науки за живота
Модерни езициКолеж по социални науки, изкуства и хуманитарни науки
Неврология, психология и поведениеКолеж по науки за живота
Физика и астрономияКолеж по наука и инженерство
Политика и международни отношенияКолеж по социални науки, изкуства и хуманитарни науки
СоциологияКолеж по социални науки, изкуства и хуманитарни науки

Такси за обучение в университета в Лестър

В Университет на Лестър таксите за обучение варират в зависимост от вида на курса, статуса на таксата, гражданството и начина на обучение. За следдипломни курсове, започващи през 2023/24 г., таксата за целогодишно обучение е средно £10 000, докато семестър 1 струва £7400.

Similar Posts