10-те най-добри театри в Лондон… Вашето пълно ръководство за 2023 г

Най-добрите театри в Лондон са културни институции сами по себе си. В Уест Енд на града има стотици театри от световна класа, където можете да гледате високопоставени представления с артисти от A-списъка. Ако искате да видите различни актове, от пиеси и танци до опера и класическа музика, това е мястото, където да отидете. Популярните изпълнения се разпродават бързо, така че ще трябва да сте гъвкави с вашите дати и часове, ако искате да гледате концерт в Лондон.

В Лондон можете да видите фантастично шоу в известен театър или също толкова добра постановка в маргинален театър. Малките театрални компании поставят постановки, които са по-интимни от тези в по-големите театри на Уест Енд. Какъвто и да е вашият вкус, един от най-добрите театри в Лондон има шоу за вас.

Театри в Лондон

Най-добрите театри в Лондон

Глобусът на Шекспир

Shakespeare’s Globe е точна реплика на Shakespeare’s Globe Theatre, където туристите могат да гледат творбите на Барда в атмосфера, напомняща за техните дебюти от 16-ти век. Когато става въпрос за представяне на произведения на Шекспир, този театър само за Шекспир често се смята за най-добрият в града.

Shakespeare’s Globe е репродукция на театър Globe, но не може да побере същия брой хора като оригинала. Първоначалният капацитет на събитието от 3000 е намален на 1400 поради подобрени предпазни мерки. Този театър се намира на южния бряг на Темза, близо до моста Милениум.

Телефон :  +44 (0)2079 021400

Кралската опера

Кралската опера е домакин на представления на пиеси, опери и балети от някои от най-известните артисти в света. Всяка година има многобройни предавания, от които да избирате, много от които са базирани на исторически събития.

Въпреки факта, че архитектурата и представленията са склонни да предизвикват мисли за висше общество и историческо богатство, самият театър е много приветлив за хора от всички сфери на живота. Въпреки че няма строг код за облекло, трябва да носите всичко, което ви кара да се чувствате най-спокойни, като същевременно спазвате приетите стандарти за приличие. Този театър е на кратка разходка източно от жп гара Ковънт Гардън.

Телефон:  +44 (0)2072 401200


Младият Вик

Young Vic е театър за сценични изкуства, който се стреми да направи театъра достъпен за възможно най-широка публика, като поддържа ниски цени на билетите. Като член на Националния театър на Лорънс Оливие, той спечели репутация за предоставяне на висококачествени представления на ниски цени.

Елегантният дизайн на сцената на новия театър и 420 места създават по-интимно и спокойно театрално изживяване. Ще има широка гама от стилове на представяне, от възраждане на класика до чисто нови творби. От London Waterloo East е само на кратка разходка.

Телефон :  +44 (0)2079 222922

Similar Posts