UK stock exchange

Bursa din Marea Britanie: ghidul tău complet 2023

Bursa din Marea Britanie, sau cum este numită, Bursa de Valori din Londra, este principala bursă pentru Regatul Unit, cea mai mare din Europa și una dintre cele mai vechi burse din lume.

Pentru a crea Grupul Bursei din Londra, Bursa de Valori din Milano, Borsa Italiana și Bursa de Valori din Londra s-au combinat în 2007.

Bursa din Marea Britanie

Istoria completă a bursei din Marea Britanie

Cu o istorie de peste 300 de ani, Bursa de Valori din Londra este printre cele mai vechi burse din lume.

Bursa de Valori din Londra (LSE), ca multe alte organizații financiare din Marea Britanie, nu a fost înființată de guvern, ci a crescut spontan.

Un grup de agenți de bursă care desfășurase afaceri în cafenelele locale au creat oficial bursa în 1773.

Deoarece agenții de bursă erau considerați prea nepoliticoși pentru a fi admiși în Bursa Regală, care a fost fondată ca centru de afaceri al orașului în 1571, acest aranjament a fost în vigoare de mai bine de un secol.

John Castaing a stabilit tranzacționarea cu valori mobiliare la Londra în 1698, începând să publice o listă de prețuri pentru acțiuni și mărfuri în cea mai cunoscută dintre aceste locații, Jonathan’s Coffee House.

O carte de reguli a fost emisă la zece ani după ce un grup de participanți la bursă a adunat fonduri pentru construirea unei structuri în Capel Court din City în 1801.

În 1830, când telegraful electric a început să transmită prețurile prin intermediul benzilor, fluxul de informații financiare a suferit o schimbare radicală.

Din cauza închiderii de cinci luni a bursei la începutul războiului și a restricțiilor care au urmat, aproximativ 1.000 de membri plecaseră până în 1918.

LSE a fost bombardat în 1940, forțând o închidere de șase zile la începutul celui de-al Doilea Război Mondial.

La sfârșitul anilor 1950, când afacerea era în plină expansiune, LSE a început să caute facilități mai mari. Turnul Bursei de Valori cu 26 de etaje a fost construit începând cu 1967 și a fost finalizat și inaugurat în 1972.

Similar Posts