|

Beste 20 toeristische plaatsen in Manchester

Manchester, dat bekend staat als het economische en culturele centrum van Lancashire, is een gerenommeerd centrum voor kunst, media en hoger onderwijs. Het vormt samen met Salford en acht andere steden het graafschap Greater Manchester, dat momenteel drie miljoen inwoners telt.

Manchester heeft, net als Liverpool, een opmerkelijke opleving doorgemaakt dankzij initiatieven zoals de herontwikkeling van Castlefield, met onder andere talloze grachten en een museumcomplex aan Liverpool Road.

Een lijst met de beste toeristische plaatsen in Manchester

1. Grachten van Castlefield

Castlefield, geclassificeerd als een Urban Heritage Park, is een uitstekend uitgangspunt om Manchester te verkennen. Terwijl je ronddwaalt tussen de prachtig gerestaureerde Victoriaanse herenhuizen langs de historische grachten of het gereconstrueerde Romeinse kasteel bekijkt, zul je ongetwijfeld versteld staan.

Zorg dat je het Bridgewater Canal niet mist, dat in 1761 werd aangelegd om steenkool van de mijnen van Worsley naar Manchester te vervoeren.

Veel van de pakhuizen aan het kanaal zijn gerenoveerd en omgebouwd tot kantoorruimtes, winkels, hotels en eetgelegenheden.

De belangrijkste bezienswaardigheden in Manchester zijn de Castlefield Art Gallery, waar hedendaagse kunst wordt tentoongesteld, en de Bridgewater Hall, waar het orkest Hallé zijn thuisbasis heeft en waar uitzonderlijke optredens worden gegeven.

2. Museum voor wetenschap en industrie

Het “Museum of Science and Industry” in Manchester is een populaire toeristische plek in het oudste treinstation. Het herbergt de Power Hall, waar bezoekers door water en stoom aangedreven machines uit de bloeitijd van de textielindustrie kunnen zien, evenals historische auto’s die in Manchester zijn gemaakt, waaronder de zeldzame Rolls-Royce uit 1904. Het museum heeft in totaal 12 tentoonstellingszalen.

De Air and Space Gallery is een must-visit plek waar verschillende historische vliegtuigen worden tentoongesteld. Een van de opmerkelijke tentoonstellingen is een replica van “Triplane 1”, gemaakt door “AV Roe”, het eerste succesvolle Britse vliegtuig.

3. Keizerlijk Oorlogsmuseum Noord

Als je geïnteresseerd bent in oorlogsgeschiedenis, dan moet je dit museum zeker bezoeken. Het opende voor het eerst zijn deuren in 2002 en huisvest een uitgebreide collectie vliegtuigen en militair materieel.

Het museum biedt audiovisuele displays die informatie geven over de geschiedenis van elk museumstuk en het belang van oorlogsvoering voor de vorming van de menselijke beschaving.

4. Kathedraal van Manchester

Manchester Cathedral is een historische kerk aan de rivier de Irwell. Oorspronkelijk gebouwd in de 15e eeuw, werd het later in de 19e eeuw aangewezen als kathedraal.

5. Museum Manchester

Het Manchester Museum is een gerenommeerd universiteitsmuseum en het grootste in zijn soort in het Verenigd Koninkrijk. Het is erg populair onder toeristen en toont tentoonstellingen over verschillende onderwerpen, waaronder natuurlijke historie, archeologie en antropologie. Het museum heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1821 en beschikt over een collectie van ongeveer 4,5 miljoen voorwerpen van over de hele wereld.

Similar Posts