Ministerul Afacerilor Externe din Marea Britanie

Ministerul Afacerilor Externe din Marea Britanie este un departament guvernamental foarte important, care se concentrează pe tot ceea ce privește afacerile externe și politicile.

În acest articol al Ministerului Afacerilor Externe din Marea Britanie, am oferit informații complete despre tot ce trebuie să știți despre acest minister de externe britanic. Verifică-l mai jos!

Ministerul Afacerilor Externe din Marea Britanie

Introducere

Ministerul britanic al Afacerilor Externe, numit și Biroul de Externe, Commonwealth și Dezvoltare (FCDO), este partea guvernului britanic care oferă sfaturi privind politica externă și relațiile internaționale primului ministru, parlamentului și altor miniștri ai guvernului britanic. . Foreign Office se ocupă și de relațiile britanice cu alte țări. Oferă servicii consulare cetățenilor britanici care trăiesc în străinătate, promovează oportunitățile de comerț și investiții pe piețele externe și colaborează cu grupuri internaționale precum NATO și ONU.

Despre Oficiul pentru Externe, Commonwealth și Dezvoltare (FCDO)

FCDO este departamentul guvernului britanic responsabil de promovarea intereselor Marii Britanii în străinătate. Oferă sfaturi practice despre cum să locuiești și să călătorești în diferite țări din întreaga lume, inclusiv informații despre cerințele de intrare, probleme de sănătate și legile și obiceiurile locale. FCDO ajută, de asemenea, persoanele care călătoresc sau locuiesc în străinătate, oferindu-le asistență consulară (sprijin din partea Ambasadei Marii Britanii sau a Înaltului Comisie atunci când ceva nu merge bine) sau ajutor în cazul în care se confruntă cu dificultăți.

A devenit propria organizație în 1968, când Foreign Office, Colonial Office și Commonwealth Relations Office s-au unit. Serviciul diplomatic al Regatului Unit obișnuia să fie numit Serviciul diplomatic al Majestății Sale, dar acest nume a fost schimbat pentru a reflecta statutul său de organism public în 1998, în temeiul reformelor noii laburiste introduse în timpul mandatului de prim-ministru al lui Tony Blair.

Obiectivele și funcțiile

Oficiul pentru Externe, Commonwealth și Dezvoltare (FCDO) este responsabil de promovarea obiectivelor politicii externe ale Regatului Unit și de a oferi cetățenilor britanici care locuiesc în străinătate o gamă completă de servicii consulare. FCDO sprijină, de asemenea, cetățenii britanici care au probleme în străinătate, ajută companiile britanice să facă comerț internațional, promovează Marea Britanie în străinătate și îi apără interesele de securitate națională.

În ceea ce privește aspectele internaționale, FCDO are și patru funcții principale:

Pentru a promova interesele Marii Britanii în străinătate

Pentru a proteja cetățenii britanici de peste mări

Să consolideze pacea și securitatea internațională prin activitatea sa de prevenire și soluționare a conflictelor; combaterea terorismului; dezarmare; neproliferarea; menținerea păcii; regimuri de sancțiuni (cum ar fi cele împotriva Coreei de Nord); probleme legate de drepturile omului, cum ar fi sclavia sau munca copiilor; programe de asistență umanitară, cum ar fi ajutorul alimentar; răspuns la dezastre, etc.

Pentru a sprijini afacerile britanice acasă sau în străinătate

Șeful FCDO

Șeful FCDO este secretarul de stat pentru Afaceri Externe, Commonwealth și Dezvoltare, care este membru al cabinetului britanic și ministru înalt în FCDO. Secretarul de stat este responsabil de activitatea FCDO și este reprezentantul Regatului Unit pe scena mondială. Actualul secretar de stat este James Cleverly, care a fost numit în acest rol în octombrie 2022.

Ministerul Afacerilor Externe din Marea Britanie

Sarcinile FCDO

Oficiul pentru Externe, Commonwealth și Dezvoltare (FCDO) este serviciul diplomatic al Regatului Unit. Colaborează cu alte departamente guvernamentale pentru a promova interesele Regatului Unit în străinătate și pentru a ajuta la construirea unei lumi mai sigure și mai prospere.

Pe lângă faptul că oferă guvernului Regatului Unit consiliere cu privire la politica externă, personalul FCDO îi ajută pe cetățenii britanici care locuiesc în străinătate în următoarele moduri:

Asistență consulară (ajutându-vă dacă aveți probleme în străinătate)

Similar Posts