Playstation UK

PlayStation Groot-Brittannië: de ultieme game- en prijsgids 2023

Ontdek de ultieme gids voor Playstation Groot-Brittannië voor 2023: adembenemende games, onthulde geheimen en onverslaanbare prijzen!

In deze uitgebreide gids verkennen we de geschiedenis van PlayStation in het Verenigd Koninkrijk, geven we een overzicht van de PlayStation-consoles en -games die vandaag de dag beschikbaar zijn voor Britse gamers, bespreken we PlayStation-accessoires en -diensten, geven we tips voor het kopen van PlayStation-producten in het Verenigd Koninkrijk en geven we een overzicht van de huidige prijsinformatie. .

Geschiedenis van PlayStation Groot-Brittannië

PlayStation heeft een lange weg afgelegd sinds de begindagen halverwege de jaren negentig. Laten we even kort kijken naar het traject van elke PlayStation-consolelancering en het succesverhaal op de Britse gamingmarkt.

Lancering van de originele PlayStation

De originele PlayStation-console (ook bekend als de PS1 of PlayStation 1) arriveerde voor het eerst in september 1995 in Groot-Brittannië, enkele maanden na de eerste lancering in Japan. De PlayStation werd in Groot-Brittannië gelanceerd met een prijskaartje van £ 299.

Terwijl Sega en Nintendo een voorsprong hadden op de Britse gamingmarkt met de Mega Drive/Genesis- en SNES-consoles, werd de PlayStation snel populair dankzij de geavanceerde 3D-graphics, multimediamogelijkheden, sterke marketingpush en partnerschappen met externe ontwikkelaars.

Populariteit van PS1

De PS1 verkocht al snel de Sega Saturn-console en werd eind jaren negentig het dominante gamingplatform in Groot-Brittannië. Iconische PS1-games zoals Crash Bandicoot, Tomb Raider, Gran Turismo en Final Fantasy VII maakten de console tot een must-have voor Britse gamers en hielpen het PlayStation-merk als gaminggigant te versterken.

PlayStation 1

Lancering van PS2

De PlayStation 2 volgde in 2000 en herhaalde het succes van zijn voorganger. De PS2, die in Groot-Brittannië voor £ 299 werd uitgebracht, verbrak de console-lanceringsrecords en verkocht op de eerste dag in het Verenigd Koninkrijk meer dan 500.000 exemplaren. Het werd de snelst verkopende console aller tijden in Groot-Brittannië.

Met zijn dvd-spelermogelijkheden, een overvloed aan games van hoge kwaliteit zoals Grand Theft Auto III en Metal Gear Solid 2, en een betaalbare prijs, domineerde de PS2 de game-industrie in Groot-Brittannië gedurende de vroege jaren 2000.

Playstation 2

Lancering van PS3

Toen de PlayStation 3 in 2006 in Groot-Brittannië werd gelanceerd, was het prijskaartje oogstrelend: £ 425 voor het basismodel van 20 GB en maar liefst £ 425 voor de 60 GB-versie. Dit was veel hoger dan de lanceringsprijs van de PS2, en gaf concurrenten als de Wii van Nintendo en de Xbox 360 van Microsoft een voordeel in de detailhandel.

Hoewel de PS3 uiteindelijk succes boekte dankzij exclusieve games als Uncharted en in 2009 de best verkochte console in Groot-Brittannië was, stonden de hoge initiële kosten de vroege acceptatie ervan in Groot-Brittannië in de weg.

Playstation3

Lancering van PS4

Sony heeft geleerd van de prijsfout van de PS3 door de PlayStation 4 in november 2013 in Groot-Brittannië te lanceren voor slechts £ 349,99. Deze onderbieding van de prijs van de Xbox One-console heeft bijgedragen aan het enorme succes van de PS4 in Groot-Brittannië.

De PS4 domineerde de verkoopcijfers als de best verkopende console bijna elke maand van zijn levenscyclus in Groot-Brittannië dankzij systeemverkopers als FIFA, Call of Duty, Horizon Zero Dawn en Marvel’s Spider-Man.

Playstation4

Lancering van PS5

De PS5 arriveerde in november 2020 met twee modellen: een versie van £ 449,99 met een 4K UHD Blu-ray-schijfstation en een digitale editie zonder schijfstation voor £ 359,99.

Deze prijzen komen overeen met die van de PS4-modellen bij de lancering en hebben bijgedragen aan de sterke verkoopprestaties van de PS5 tot nu toe in het VK, ondanks aanbodbeperkingen veroorzaakt door chiptekorten en andere factoren. Grote exclusives zoals Spider-Man Miles Morales hebben de PS5 een momentum gegeven in Groot-Brittannië.

PlayStation 5

PlayStation-consoles verkrijgbaar in Groot-Brittannië

Op dit moment kunnen Britse gamers kiezen uit twee PlayStation-consolefamilies: de PS4 en PS5. Hier volgt een kort overzicht van de verschillende modellen die beschikbaar zijn voor elke console.

PS4-modellen

Sony heeft de PS4 gedurende zijn levensduur vernieuwd met een aantal herziene hardware-iteraties. Dit zijn de huidige PS4-modellen die je kunt vinden:

PS4 Slank

Similar Posts