Commercial-ports-in-the-UK
|

Porturile comerciale din Marea Britanie .. Ghid complet 2023

Istoria maritimă a Regatului Unit este extinsă și faimoasă. Porturile comerciale ale Marii Britanii au atras atenția țării, determinând-o să caute noi acorduri comerciale, în special după retragerea Marii Britanii din Uniunea Europeană, deoarece porturile valorează deja 57 de miliarde de dolari pentru economia Marii Britanii.

Regatul Unit are o istorie lungă de comerț și avem unele dintre cele mai importante porturi din lume. Aceste porturi nu sunt doar pentru comerț, ci și pentru călătorii.

Cele mai importante porturi comerciale din Marea Britanie

Portul Londra

Portul Londrei înconjoară râul Tamisa în sud-estul Angliei, la 80 de kilometri de Marea Nordului, la aproximativ 100 de kilometri nord-est de portul Southampton și la 75 de kilometri nord de Canalul Mânecii. De asemenea, este situat la peste 220 de kilometri nord de portul Le Havre, al doilea cel mai aglomerat port din Franța.

– Portul Londra este unul dintre cele mai aglomerate porturi din lume. Se ocupă de mai multă marfă decât orice alt port din Europa și este unul dintre cele mai aglomerate porturi din lume. Este, de asemenea, o atracție turistică majoră, cu multe croaziere care provin de acolo.

Portul Londra este centrul politic, cultural, financiar și industrial al țării și al fostului Imperiu Britanic.

Încă din perioada săsească, portul Londrei a fost o parte importantă a economiei orașului. Este un hub la nivel mondial pentru afaceri și comerț internațional, Londra fiind unul dintre cei trei piloni ai economiei globale (împreună cu New York și Tokyo), PwC estimand că Portul Londra a avut a șasea cea mai mare economie din lume și a doua ca mărime. în Europa în 2005.

Economia Portului Londrei se bazează în mare măsură pe industria financiară, cu mai mult de jumătate dintre companiile din Marea Britanie și peste 100 dintre cele mai mari 500 de companii din Europa având sediul central în centrul Londrei, iar serviciile, știința și cercetarea devin din ce în ce mai mult importantă în economia orașului.

Turismul este un sector major pentru portul Londra, cu aproximativ 350.000 de lucrători cu normă întreagă, iar anual Portul Londra atrage peste 15,6 milioane de turiști străini.

Astăzi, portul Londra se ocupă de 12,5 mii de nave comerciale și peste 53 de milioane de tone de marfă pe an, inclusiv produse forestiere, petrol și petrol, vehicule, zahăr, cereale, uleiuri, grăsimi comestibile, hrană pentru animale, oțel, alte minerale și îngrășăminte. și produse chimice, ciment, minerale și deșeuri din containere.

Portul Londra manipulează anual 53,8 milioane de tone de mărfuri, inclusiv 45 milioane de tone de importuri și 8,8 milioane de tone de exporturi. Unde mărfurile ambalate în containere au cuprins în total 1704 containere, repartizate între 948 mii containere de import și 756 containere de export.

Volumul transporturilor în portul Londra este de 19,3 milioane de tone de transporturi de țiței și produse petroliere, 14,6 milioane de tone de containere și remorci, 2,5 milioane de tone de cărbune, 2 milioane de tone de produse forestiere, 1,5 milioane de tone de minerale, un milion. tone de cereale și 5 milioane de tone alte camioane .

Portul Immingham

Immingham este un port de pe coasta de sud-est a Angliei, pe malul de sud al estuarului Humber din nord-estul Lincolnshire. Se află la aproximativ 220 de kilometri nord-vest de portul Felixstow și la aproximativ 240 de kilometri nord de Londra. Portul Immingham este unul dintre cele mai aglomerate din Regatul Unit.

Portul s-a deschis în 1906 d.Hr., iar industriile chimice și petroliere au înflorit de-a lungul malurilor râului Humber în anii 1950, aducând 20 de ani de boom economic și demografic și conducând construcția.

Similar Posts