Ramadan-kalender in het VK 2023

Terwijl de heilige maand Ramadan nadert, maken moslims over de hele wereld zich op voor een maand van vasten, zelfreflectie en toewijding aan Allah. In het VK vormen moslims een aanzienlijk deel van de bevolking en als zodanig zijn er veel middelen beschikbaar om hen te helpen de Ramadan op de best mogelijke manier in acht te nemen.

Een van die bronnen is de Ramadan-kalender; een hulpmiddel van onschatbare waarde dat mensen helpt cruciale tijdstippen bij te houden, zoals Suhur en Iftar, evenals belangrijke religieuze gelegenheden gedurende de gezegende maand. Doe met ons mee terwijl we alles onderzoeken wat u moet weten over het gebruik van een Ramadan-kalender in het VK.

Ramadan-kalender in het VK

Over Ramadan

Ramadan, ook wel bekend als Ramzan, is een heilige maand voor moslims over de hele wereld. Het wordt waargenomen als een tijd van bezinning, zelfbeheersing en spirituele groei. Tijdens deze maand vasten moslims elke dag van zonsopgang tot zonsondergang.

Vasten houdt in dat je je overdag onthoudt van eten, drinken en seksuele activiteit als een daad van verzoening. Moslims verbreken hun vasten bij zonsondergang met een maaltijd genaamd Iftar, die ze gewoonlijk delen met familie en vrienden. Een andere belangrijke maaltijd tijdens de Ramadan is Suhoor, die voor zonsopgang wordt gegeten.

Dadels worden vaak bij beide maaltijden gegeten, omdat ze het eerste voedsel waren dat de profeet Mohammed at na het verbreken van zijn vasten. Hoewel vasten tijdens de ramadan verplicht is voor alle volwassen moslims, zijn er uitzonderingen voor degenen die ziek, zwanger of op reis zijn.

De maand Ramadan is een belangrijke tijd van spirituele reflectie, verbondenheid met de gemeenschap en teruggeven aan mensen in nood door middel van liefdadigheid.

Wat is een Ramadan-kalender en waarom is het belangrijk?

Een Ramadan-kalender wordt tijdens de maand Ramadan door moslims gebruikt om de verschillende gebeden en tijden om hun vasten te verbreken bij te houden. Het is belangrijk omdat Ramadan een tijd van vasten is, maar ook een tijd van bezinning en spirituele groei. Het bijhouden van belangrijke datums en tijden is essentieel om ervoor te zorgen dat het vasten correct wordt uitgevoerd.

Wat zijn de belangrijkste activiteiten tijdens de Ramadan?

Moslims vasten van zonsopgang tot zonsondergang en onthouden zich van eten en drinken, evenals van alle andere wereldse verlangens of onzuiverheden. Ze verhogen ook hun gebed en studie van de koran gedurende deze tijd. De maand wordt afgesloten met de viering van Eid al-Fitr, een vreugdevolle dag van feesten en vieren.

Similar Posts