Reședința permanentă în Marea Britanie .. Ghidul dumneavoastră complet

Articolul explică cine este eligibil pentru a obține rezidența permanentă în Marea Britanie, care sunt diferitele modalități de ședere, cum se depune cererea și cât durează.

Oricine caută să locuiască în Marea Britanie pentru a se bucura de numeroasele avantaje pe care le va obține atunci când decide să trăiască și să locuiască în această mare țară. 

Reședința permanentă în Marea Britanie

Reședința permanentă în Marea Britanie și cele mai importante avantaje ale acesteia

Regatul Unit continuă să fie o destinație dezirabilă pentru milioane de oameni din întreaga lume care caută o viață mai bună pentru ei și familiile lor. Procesul de obținere a rezidenței permanente în Regatul Unit (PR UK) este de obicei lung și dificil, durând în medie 5 ani, în funcție de calea pe care o alegeți.

Rezidența permanentă este un proces legal care îi permite titularului său să locuiască, să rezidească, să lucreze și să predea în Regatul Unit fără nicio condiție sau restricție. Cu un angajament deplin față de toate îndatoririle, iar una dintre cele mai importante condiții este trecerea a cinci ani de ședere legală în Regatul Unit prin intermediul unei vize de muncă sau de studiu.

Avantajele rezidenței permanente în Marea Britanie

Dezvoltare științifică

Marea Britanie a făcut progrese semnificative în domeniul științei și al cercetării. Aici se află unele dintre cele mai bune universități din lume, printre care Oxford, Cambridge, Manchester și Edinburgh, ceea ce o face o destinație populară pentru oamenii de știință și cercetătorii din întreaga lume.

Ușurința de a căuta locuri de muncă

Marea Britanie se distinge prin disponibilitatea unor locuri de muncă adecvate și potrivite pentru o varietate de calificări științifice și profesionale. Aveți, de asemenea, un salariu pe măsura postului. Shift vă permite să trimiteți bani persoanelor la care țineți.

Limba

Engleza este limba oficială a Regatului Unit și una dintre cele mai vorbite limbi de pe planetă. Prin urmare, este acceptată și înțeleasă de un număr mare de oameni din întreaga lume, ceea ce înseamnă că veți dobândi o limbă puternică și un avantaj global. Prin urmare, limba engleză face ca traiul în Marea Britanie să fie o experiență nouă și ușoară, iar fluența în această limbă este un obiectiv profesional important.

Dezvoltare economică

Marea Britanie este a treia cea mai puternică țară economică din Europa și ocupă locul șase pe lista celor mai puternice țări economice din lume. Desigur, acest lucru se reflectă în nivelul de trai mai ridicat al imigranților și în beneficiile economice mai largi. Datorită nivelului ridicat al veniturilor, precum și a abundenței locurilor de muncă și a ușurinței cu care acestea pot fi obținute.

Cine este eligibil pentru statutul de rezident permanent în Regatul Unit?

Aplicarea pentru PR UK este relativ simplă dacă ați locuit în Regatul Unit timp de un anumit număr de ani, legal sau nu. Puteți aplica apoi pentru rezidență permanentă.

Iată o listă a perioadei de timp pe care trebuie să o petreceți în Regatul Unit cu diferite vize pentru a putea solicita un permis de ședere pe termen nelimitat (ILR):

Prin căsătorie: Căsătorindu-vă cu un britanic/britanic, iar această metodă vă oferă rezidență temporară timp de doi ani. După aceea, poate fi transformată în rezidență permanentă. Apoi, revendicând cetățenia britanică.

Similar Posts