The Shard ..Uw volledige gids 2023

Heb je ooit Londen willen zien vanaf de top van een van de meest iconische bezienswaardigheden? Nou, dat kan nu! The Shard is het hoogste gebouw van Europa en biedt een geweldig uitzicht over de stad. 

In deze blogpost delen we alle onmisbare details over The Shard, zodat je je bezoek kunt plannen.

De scherf

Inleiding tot The Shard

The Shard is een iconische moderne structuur ontworpen door de Italiaanse architect Renzo Piano. The Shard, gelegen aan London Bridge Street 32, is 309,6 meter hoog, waarmee het het hoogste gebouw in het Verenigd Koninkrijk en het zevende hoogste gebouw van Europa is.

Dit verbazingwekkende stukje architectuur is een populaire plek geworden voor zowel Londenaren als toeristen. Het observatiedek biedt een prachtig uitzicht over de stad en het Shangri-La hotel is een plek om in stijl te verblijven. The Shard is ontworpen als een gebouw dat voor veel verschillende dingen kan worden gebruikt, zoals appartementen, restaurants, bars en kantoren van wereldklasse.

Het dient ook als symbool voor de regeneratie van London South Bank – een herinnering aan hoe ver de stad is gekomen sinds de bouw in 2012.

Geschiedenis van de Scherf

The Shard heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot 2000, toen het idee voor het eerst werd bedacht. Het project werd geleid door architect Renzo Piano, die een multifunctioneel gebouw voor ogen had dat een verticale stad zou worden, met mensen die binnen de muren wonen, werken en ontspannen.

De bouw begon in 2009 en werd voltooid in 2012, waarmee het het hoogste gebouw van Europa is. Tijdens de bouw en sinds de voltooiing ervan is The Shard een symbool van Londen geworden en een iconisch herkenningspunt van de moderne architectuur.

Het unieke ontwerp werd geprezen door zowel critici als Londenaren, waardoor het zijn plaats in de bouwgeschiedenis van de stad verstevigde.

Architectueel ontwerp

The Shard is ontworpen door de wereldberoemde architect Renzo Piano en is een wonder van hedendaags architectonisch ontwerp. Het ontwerp bestaat uit acht schuine glazen gevels, de ‘scherven’, die de vorm en visuele kwaliteit van de toren bepalen, de schaal van het gebouw fragmenteren en het licht uit de lucht weerkaatsen.

Het asymmetrische volume van de Shard vereiste een zeer complex geglazuurd envelopontwerp. The Shard is ook opgevat als een gebouw met meerdere functies, variërend van kantoren tot woonappartementen en een hotel. The Shard bevindt zich in London Bridge en staat op een torenhoge 309,6 meter boven de grond, waardoor het een van de hoogste gebouwen in Londen is.

Het innovatieve ontwerp maakt het tot een iconisch onderdeel van de skyline van Londen en het biedt bezoekers een onvergetelijke ervaring wanneer ze het van een afstand bekijken of de vele restaurants, bars en lounges op de bovenste verdiepingen bezoeken.

De impact van de Shard op de skyline van Londen

The Shard heeft een grote impact gehad op de skyline van Londen. De Italiaanse architect Renzo Piano maakte het hoogste gebouw ter wereld in West-Europa.

Het is een symbool van moderniteit en duurzaamheid. Het is erg belangrijk geweest om de herontwikkeling van de South Bank gaande te houden, en de omvang en centrale ligging hebben geleid tot betere vervoersverbindingen en meer bebouwing in woonwijken. Bovendien heeft de Shard voor opwinding gezorgd onder de Londenaren nu het zijn voltooiing nadert.

De adviseurs bij het ontwerpen van de buitenmuren hebben ook bijgedragen aan het vormgeven van discussies over hoe torens de skyline veranderen. The Shard zal nog vele jaren een belangrijk onderdeel van de skyline van Londen zijn vanwege zijn beroemde karakter.

Similar Posts