Top 10 beste buurten om in Londen te verblijven

De beste buurten om in Londen te verblijven liggen vlakbij het stadscentrum, waar veel hotels, restaurants, metrohaltes en andere toeristische attracties zijn. Met de enorme omvang van Londen kan het lastig zijn om te beslissen in welke buurt je het beste kunt verblijven. Londen is een van de grootste steden ter wereld, en de uitgestrektheid ervan kan overweldigend zijn voor bezoekers die er voor het eerst komen. Hoewel de metro je bijna overal in de stad kan brengen, is het bereik ten noorden van de rivier veel groter.

Elk hoekje en gaatje van Londen heeft zijn eigen sfeer. Verschillende wijken zijn levendig en ideaal om te winkelen of uit te gaan, maar andere zijn rijk aan musea en andere historische bezienswaardigheden. Sommige zijn geweldig voor stadsbewoners die er af en toe even tussenuit willen. Terwijl u overweegt waar u in Londen wilt verblijven, moet u rekening houden met de meest gewilde gebieden van de stad.

Beste buurten om in Londen te verblijven

Notting Hill

Notting Hill is een van de fysiek meest verbluffende buurten van West-Londen, waar filmmakers zich terdege van bewust zijn. De West-Indische wijk van Notting Hill organiseert zijn jaarlijkse carnaval tijdens het Bank Holiday-weekend in augustus. Het grootste straatfestival van Europa vindt plaats in je eigen achtertuin.

Je kunt er op elk moment van het jaar een leuke tijd hebben. Breng de dag door op de beroemde Portobello-markt, op zoek naar antiek of bewonder gewoon de pastelkleurige architectuur. Er is ook het Museum of Brands en de Electric Cinema, een Edwardiaanse bioscoop uit 1910 die is herbouwd.

Greenwich

Greenwich ligt aan de zuidelijke oever van de Theems. Vóór de DLR- en Jubilee Line-extensies was de locatie te afgelegen om veel mensen te trekken. Maar dankzij de dorpssfeer en de hechte gemeenschap die in het verleden zijn gegroeid als gevolg van de afzondering van het gebied, is dit nu een belangrijke troef.

De omgeving biedt een breed scala aan leuke activiteiten. Bezoek het National Maritime Museum of de Cutty Sark, de laatst overgebleven theeklipper. Het is gehuisvest in het Old Naval College, een door Sir Christopher Wren ontworpen gebouw met historische betekenis vanwege de nabijheid van de St. Paul’s Cathedral. De internationale datumgrens kan worden overschreden in Greenwich Park bij de Royal Observatory. De Greenwich Market is een bloeiende marktplaats voor handgemaakte artikelen. Na het avondeten ga je naar de O2 om een ​​show te zien.

Camden

Ondanks recente pogingen om de stad te gentrificeren, heeft Camden een lange geschiedenis van banden met de tegencultuur. Deze buurt was gedurende de jaren zeventig een vruchtbare voedingsbodem voor de punkscene. The Ramones, The Sex Pistols en The Clash behoorden tot de vele bands die in het Roundhouse optraden. Ze maakten de weg vrij voor uiteindelijke toptalenten zoals Amy Winehouse en Adele.

Similar Posts