Top 10 Theaters In London
|

Beste 10 theaters in Londen: de complete gids

Er zijn 10 theaters in Londen die een artistiek evenement van hoge kwaliteit bieden tegen een lage prijs.

Sommige theaters in Londen verplaatsen hun producties regelmatig naar grotere locaties in het stadscentrum. Als je het wilt ervaren, maar niet zeker weet waar je moet beginnen, lees dan verder en ontdek de tien beste theaters in Londen.

Top 10 theaters in Londen

Beste 10 theaters in Londen

The Yard

In 2011 veranderde Jay Miller, de creatief directeur, een leegstaand pakhuis in Hackney Wake in een bruisend amfitheater met 110 zitplaatsen en versierde hij de muren met levendige graffiti.

Het bescheiden theater, gebouwd met hergebruikte materialen, heeft verschillende van zijn shows naar het nationale podium en televisie gebracht, waaronder Beyond Care van Alexander Zeldin.

In 2017 werd The Yard geëerd met de prestigieuze Peter Brook Award voor het presenteren van veelbelovend nieuw talent, waaronder de getalenteerde toneelschrijver Debow Barua Etty.

Adres: Unit 2A, Queens Yard, Hackney Week, yardtheatre.co.uk

Bush Theater

In ’72 verrees het Bush Theater in Shepherd’s Bush in het westen van Londen, met een intieme ruimte voor 80 personen. Later in 2010 verplaatste de toenmalige artistiek directeur van het theater, Josie Rourke, de basis naar het naastgelegen verlaten bibliotheekgebouw.

Onder de nieuwe leiding van Madani Younes is het theater uitgegroeid tot een belangrijk centrum van creativiteit in de stad.

In 2018 nam Lynette Linton de leiding over en sindsdien is het podium vooruitgegaan, met als hoogtepunt de triomfantelijke productie van Red Pitch van Terrell Williams.

Adres: 7 Uxbridge Road, Shepherds Bush

Finborough Theater

Finborough, onder leiding van Neil Macpherson, een man met artistieke neigingen, staat als een klein theater met slechts vijftig zitplaatsen, sierlijk neergestreken boven een bescheiden pub in de buurt van Earls Court.

Het theater staat bekend om zijn veelgeprezen toneelstukken die veel lof hebben geoogst.

Laura Wade, Anders Lustgarten en James Graham behoren tot de gewaardeerde schrijvers wier stukken dit theater hebben opgeluisterd. De Pearson Award, die aan hen is toegekend, bevestigt de reputatie van het theater als een vruchtbare bodem voor het ontdekken van nieuw en uitzonderlijk talent.

Adres: 118 Finborough Rd, Kensington

Similar Posts