Въздействието на имиграцията върху културата на Обединеното кралство

От 50-те години на миналия век имигрантите се посрещат с отворени обятия в Обединеното кралство Великобритания и Северна Ирландия. Обединеното кралство се превърна в мултиетническа топилка в десетилетията след Втората световна война. Сравнете отношението на Обединеното кралство към имигрантите с безсмислената расистка реторика, която днес е твърде често срещана на други места. 

Британската общественост започва да разбира, че имигрантите предлагат нещо повече от опит; те също носят нови перспективи и норми в страната. Те допринасят за подобряването на обществото по повече от един начин. И така, нека разгадаем всичко за имиграционния път и приноса към културата на Обединеното кралство в следващите параграфи.

Въздействието на имиграцията върху културата

Някои примери от британската култура

Англия има най-голямото население в Обединеното кралство, следвана от Шотландия, Уелс и Северна Ирландия. Като цяло британците отдават голямо значение на способността да контролират емоциите си. Прекалено демонстративното поведение може да се възприеме като неловко. Хората от Шотландия и Уелс са известни със своя яростен национализъм.

Комуникация 

Британците са известни със своя косвен начин на говорене. Най-общо казано, те се пазят от конфликти и говорят учтиво през цялото време. В стремежа си да запазят приятелски отношения, думите им може да са двусмислени. Често се използват прилагателни като „вероятно“ и „може би“. Използването на абсолюти може да предизвика подозрения.

Британците са склонни да омаловажават нивото си на ентусиазъм за нещата. Като цяло хората са склонни да пазят чувствата си в себе си. Самоунижението е често срещан вид хумор сред британците, защото им позволява да излъчват вид на простота и увереност. Горчивият хумор е високо ценен от мнозина.

семейство

Обикновено британското семейство се състои от двама родители и максимум две деца. Този модел обаче се променя, тъй като все по-малко хора се женят. Всяко семейство има своя собствена уникална динамика с техните разширени роднини. 

Необичайно е три поколения от британско семейство да споделят една къща заедно. Някои баби и дядовци в Обединеното кралство предоставят финансова и практическа подкрепа на самотни родители, което им позволява да се съсредоточат върху кариерата си, вместо да се грижат за внуците си.

Тийнейджърите в Обединеното кралство обикновено остават в къщата на родителите си, докато не излязат в колеж или не си намерят платена работа. Те са зависими от родителите си за финансова подкрепа, докато навършат двадесет години. 

Храна

Similar Posts