Tesco uk

Онлайн магазин Tesco Великобритания: вашето пълно ръководство 2023 г

Tesco Великобритания е една от най-големите мултинационални компании, които участват в индустрията за предоставяне на хранителни, нехранителни и други услуги за търговия на дребно.


Той управлява различни формати магазини, които продават неща като сандвичи, готови за консумация ястия и пресни продукти.

Tesco Великобритания

Какво е Tesco Великобритания?

Tesco Великобритания е глобален британски търговец на дребно на хранителни стоки и други стоки със седалище в Welwyn Garden City, Англия. Това беше третият най-голям търговец на дребно в световен мащаб по отношение на брутни продажби през 2011 г. и деветият по големина в световен мащаб по отношение на приходите.

Има магазини в Словакия, Чехия, Унгария, Обединеното кралство, Ирландия и Чехия. Освен това, той доминира в бизнеса с хранителни стоки в Обединеното кралство с 28,4% пазарен дял.

През 1919 г. Джак Коен създава Tesco като колекция от пазарни сергии в лондонския квартал Хакни.
След като Коен купува товар чай от TE Stockwell през 1924 г., той първоначално използва термина „Tesco“, като комбинира тези три инициала с първите две букви от фамилията си. 

Първият магазин на Tesco отваря врати в Бърнт Оук, Барнет, през 1931 г. Компанията бързо се разраства и до 1939 г. той притежава над 100 локации на Tesco в цялата страна.

От началото на 90-те години Tesco се разшири в международен мащаб, работейки в 11 различни нации. Tesco разшири бизнеса си от 60-те години на миналия век, навлизайки в нови пазари като книги, облекло, електроника, мебели, играчки, бензин, софтуер, финансови услуги, телекомуникации и интернет услуги.

Tesco се опита да се хареса на различни социални класи през 90-те години на миналия век, като се препозиционира като търговец на дребно на дребно с по-нисък пазар, голям обем и ниска цена с достъпната си гама „Tesco Value“ (въведена през 1993 г.) и луксозната линия „Tesco Finest“.

Как да намеря магазин на Tesco Великобритания?

Tesco е лесно достъпен в Обединеното кралство, тъй като компанията притежава около 2804 официални магазина, където можете да намерите техните продукти.

Магазините са разположени главно в Англия, с 2408 официални магазина, след това Шотландия е на второ място с 216 официални магазина.

На трето място Уелс е със 123 официални магазина, докато Северна Ирландия е на четвърто място с 56 официални магазина.

Similar Posts