Рамазан календар в Обединеното кралство 2023 г

С наближаването на свещения месец Рамадан мюсюлманите по целия свят се подготвят за месец на пост, саморазмисъл и отдаденост на Аллах. В Обединеното кралство мюсюлманите съставляват значителна част от населението и като такива има много налични ресурси, които да им помогнат да спазват Рамадан по възможно най-добрия начин.

Един такъв ресурс е календарът на Рамадан; безценен инструмент, който помага на хората да следят важни моменти като сухур и ифтар, както и важни религиозни поводи през благословения месец. Присъединете се към нас, докато изследваме всичко, което трябва да знаете за използването на календара на Рамадан в Обединеното кралство.

Рамазан календар в Обединеното кралство

За Рамадан

Рамадан, известен също като Рамзан, е свещен месец за мюсюлманите по света. Наблюдава се като време на размисъл, самоконтрол и духовно израстване. През този месец мюсюлманите постят всеки ден от изгрев до залез слънце.

Постенето включва въздържане от храна, напитки и сексуална активност през светлата част на деня като акт на изкупление. Мюсюлманите прекъсват поста си при залез слънце с ядене, наречено ифтар, което обикновено споделят със семейството и приятелите си. Друго важно хранене по време на Рамадан е Сухур, който се яде преди зазоряване.

Фурмите често се ядат и на двете хранения, тъй като те са били първата храна, която Пророкът Мохамед е ял след прекъсване на поста. Въпреки че постът по време на Рамадан е задължителен за всички пълнолетни мюсюлмани, има изключения за тези, които са болни, бременни или пътуващи.

Месецът Рамадан е важен момент за духовен размисъл, обвързване на общността и връщане на нуждаещите се чрез благотворителни дела.

Какво е календар на Рамадан и защо е важен?

Рамаданският календар се използва по време на месец Рамадан от мюсюлманите, за да следят различните молитви и времена за прекъсване на поста. Важно е, защото Рамадан е време на пост, но е и време на размисъл и духовно израстване. Проследяването на важни дати и часове е от съществено значение, за да се гарантира, че гладуването е извършено правилно.

Какви са основните дейности по време на Рамадан?

Мюсюлманите постят от зори до здрач, като се въздържат от храна и напитки, както и от всякакви други светски желания или нечистотии. Те също така увеличават своята молитва и изучаване на Корана през това време. Месецът завършва с празнуването на Eid al-Fitr, радостен ден на пируване и празнуване.

Similar Posts