Топ 12 на хранителните пазари в Лондон… Вашето пълно ръководство за 2023 г

Всеки, който желае да опита разнообразната кухня на Лондон, може да отиде на един от известните хранителни пазари в града. Като се има предвид разнообразният културен пейзаж на града, не е изненада, че Лондон, столицата на Англия, остава едно от най-добрите места за хранене в света. Borough Market, Flat Iron Square и Brixton Village са само малка част от оживените хранителни пазари и отделни квартали в града. Менюто включва традиционни британски ястия, както и екзотични любими ястия от цял ​​свят, всички на умерени цени.

Ето някои от повечето хранителни пазари в Лондон, както сред посетителите, така и сред местните. Забравете ленени покривки, смокинг сервитьори и сребърен сервиз; тези фантастични улични търговци просто са загрижени за качеството на храната си.

Хранителни пазари в Лондон

Най-известните хранителни пазари в Лондон

Borough Market

Borough Market се смята за задължително място както от местните, така и от посетителите. Работи от 1756 г. и поддържа превъзходна репутация за предлагане на прясна храна и висококачествени занаятчийски стоки. Едно пътуване до пазара може да бъде поразително с всички ярки дисплеи, активни потребители и изненадващи аромати. Продължаващата активност на пазара е отчасти отговорна за неговия успех. Mrs. King’s Pork предлага чудесни топли и студени пайове от 1853 г. Rabot 1745 е мястото, където да отидете, ако искате да опитате нещо различно с вашето какао.

Работно време:  понеделник – четвъртък от 10 до 17 часа, петък от 10 до 18 часа, събота от 8 до 17 часа (затворено в неделя)

Greenwich Market

Пазарът Гринуич привлича смесено население, вариращо от хипита и летовници до изискани жители на Южен Лондон. Пазарът Гринуич, подобно на околностите му, има свой собствен характер поради мултикултурното си население и дългата история като историческа общност на брега на Темза. Храна, произведения на изкуството, занаяти и употребявани дрехи и бижута са обичайни артикули, продавани на пазарните сергии. Предлагат се индийска, етиопска, японска и италианска кухня, за да назовем само няколко. Доставчиците на храна поемат външните места за сядане на Durnford Street през уикендите. Суши ресторант, който няма да ви разочарова, се намира срещу щанда на старата пишеща машина.

Работно време:  Всеки ден от 10 до 17.30 часа

The Kitchens at Old Spitalfields Market

Когато посещавате Old Spitalfields Market, не пропускайте Kitchens Market. В рамките на по-голямата структура има по-малък пазар с някои от най-големите камиони за храна в Лондон. Храната и декорът са с най-високо качество и актуални. Препоръчваме SOOD Family, Rök, Breddos Tacos, Berber & Q и Flank сред единадесетте функционални камиона за храна. Изберете един, който да опитате, или направете сляп тест за вкус на всичко и се откажете от вечерята.

Работно време  понеделник – петък от 11 до 20 часа, събота от 11 до 18 часа, неделя от 11 до 17 часа

Similar Posts