Top 10 banks in Britain

Топ 10 на банките във Великобритания … Пълно ръководство 2024

В тази статия ще ви разкажа за 10-те най-добри банки в Обединеното кралство. Независимо дали сте инвеститор, спестител или просто сте любопитни за банковия сектор в Обединеното кралство, тази презентация определено ще бъде интересна за вас!

Вълнуващо е да се отбележи, че британските банки са водещи в света в областта на трансграничното кредитиране – по същество те са отличници в предоставянето на заеми извън границите на страната. Като инвеститор, спестител или просто човек, който се интересува от банковия сектор, тези данни ще ви бъдат изключително полезни, когато обмисляте възможностите.

Топ 10 банки във Великобритания

Преглед на най-добрите банки в Обединеното кралство

Финансовата система на Обединеното кралство се състои от четири основни части, всяка от които предлага различни услуги и обслужва различни клиенти.

 1. Английската централна банка (Bank of England), известна също като Централната банка на Обединеното кралство.
 2. Банки на дребно или High Street Banks. Тези банки обслужват широк кръг клиенти и имат клонове в цялата страна. Тяхното повсеместно присъствие е една от характерните им черти.
 3. Бизнес банките предоставят услуги, свързани с различни предприятия и техните нужди.
 4. Инвестиционните банки обслужват клиенти, които искат да инвестират средствата си. Те предоставят инвестиционни услуги, като например инвестиране в акции и облигации на компании, както за физически, така и за юридически лица.

Списък на 10-те най-големи банки във Великобритания

В Обединеното кралство има няколко отлични възможности за банкиране. Това, което отличава някои банки, може да включва предлагане на услуги, обхват в цялата страна или предпочитания на клиентите. Ето кои са 10-те най-големи банки в Обединеното кралство:

 1. HSBC
 2. Lloyds Bank
 3. Групата Royal Bank of Scotland
 4. Банка Barclays
 5. Standard Chartered Bank
 6. Банка Santander UK
 7. Халифакс
 8. Metro Bank
 9. Revolut
 10. Coventry Building Society Banking Corporation

През годините тези банки са показали последователност и адаптивност при различните промени в банковия сектор.

HSBC UK Bank

HSBC, една от четирите големи банки в Обединеното кралство, разполага с широка мрежа от клонове в цялата страна. Това, което отличава HSBC, е нейният значителен глобален отпечатък. Ако вече имате банкова сметка в HSBC в родната си страна, тя би могла да ви помогне да откриете сметка в Обединеното кралство преди пристигането си.

HSBC предлага разплащателни, спестовни и валутни сметки, както и кредитни карти, ипотечни кредити и застрахователни продукти. За ежедневното банкиране можете да изберете основна банкова сметка или авансова сметка, която е снабдена с допълнителни функции. Това е универсална банка с вътрешни и международни услуги.

Lloyds Bank

Similar Posts