| |

Buckingham paleis

Ben je op zoek naar een kans om een ​​kijkje te nemen in het leven van royalty’s? Wil je een van de meest iconische bezienswaardigheden van Londen verkennen? Zoek dan niet verder dan Buckingham paleis!

Van de grootsheid van zijn buitenkant tot zijn rijke geschiedenis, dit paleis zal je zeker de adem benemen. Lees verder voor meer informatie over deze ongelooflijke bestemming.

Buckingham paleis

Een korte geschiedenis van Buckingham paleis

Buckingham paleis heeft een lange en legendarische geschiedenis, die helemaal teruggaat tot het bewind van James I in het begin van de 17e eeuw. Het oorspronkelijke Buckingham House was een groot herenhuis dat in 1703 voor de hertog van Buckingham werd gebouwd op land dat al minstens een eeuw in privébezit was.

In 1761 kocht koning George III Buckingham House voor zijn vrouw, koningin Charlotte, om het te gebruiken als comfortabel familiehuis in de buurt van St James’s Palace. Sindsdien is het paleis omgevormd tot een enorm gebouw en uitgestrekte tuinen, en het blijft een privéwoning van de koninklijke familie. Het is ook een krachtig symbool van de Britse monarchie en speelt het hele jaar door gastheer voor tal van ceremoniële evenementen.

Koninklijke residentie van Britse vorsten

Buckingham Palace heeft een lange en roemruchte geschiedenis. De oorspronkelijke naamgenoot, Buckingham House, werd aan het einde van de 18e eeuw gebouwd in opdracht van koning George IV en werd onder het bewind van koningin Victoria gerenoveerd tot een paleis. Het doet sinds 1837 dienst als de officiële Londense residentie van de Britse vorsten en is het administratieve hoofdkwartier van de monarchie.

Het paleis is de thuisbasis van de koninklijke familie en een krachtig symbool van de Britse natie. Het is gelegen in de wijk Westminster en ontleent zijn naam aan de hertog van Buckingham. Het doet niet alleen dienst als luxueus huis voor de koninklijke familie, maar biedt ook onderdak aan een aantal ceremoniële evenementen en is de thuisbasis van een luxe hotel, The Rubens at the paleis.

Architectuur en ontwerp van Buckingham paleis

Oorspronkelijk bekend als Buckingham House, staat de koninklijke residentie van de Britse vorsten tegenwoordig op dezelfde plek als in 1703. Het huis werd gebouwd voor de eerste hertog van Buckingham en Normanby naar het ontwerp van William Winde. Het gebouw bestaat uit een groot middenblok van drie bouwlagen met twee kleinere flankerende dienstvleugels.

De koning was erg onder de indruk van de Franse neoklassieke architectuur en daarom weerspiegelt de buitengevel van het paleis die ingewikkelde details. Het is in de loop der jaren verschillende keren verbouwd en bestaat nu uit 775 kamers, waaronder 19 staatskamers, 52 koninklijke en gastenkamers, 188 personeelskamers, 92 kantoren en 78 badkamers.

Belangrijke gebeurtenissen in de geschiedenis van Buckingham paleis

Buckingham paleis heeft een lange en rijke geschiedenis, met belangrijke gebeurtenissen in de verschillende stadia van ontwikkeling. Een van die gebeurtenissen was de aankoop van het paleis door koning George III in 1762 voor zijn vrouw, koningin Charlotte.

Dit was een belangrijk moment in de geschiedenis van het paleis, aangezien het het begin markeerde van de associatie van de koninklijke familie met het paleis. In 1837 werd koningin Victoria de eerste monarch die in Buckingham paleis verbleef en sindsdien is het hun officiële residentie in Londen.

De dood van koningin Victoria in 1901 was een schok voor de natie en menigten verzamelden zich buiten Buckingham paleis in afwachting van updates van de premier. Een andere opmerkelijke gebeurtenis was de opening van het Rubens in het Palace hotel in 2002, een luxueus hotel gelegen op het terrein van Buckingham paleis.

De officiële Londense residentie van de monarch

Buckingham paleis, de officiële Londense residentie van de Britse monarch, is werkelijk een lust voor het oog. Het is sinds 1837 de thuisbasis van de vorsten van het Verenigd Koninkrijk en is een symbool van de rijke geschiedenis van het land.

Van de grote staatskamers tot de weelderige tuinen, er is iets speciaals aan Buckingham paleis dat het tot een must-see attractie maakt voor iedereen die Londen bezoekt. Het paleis heeft door de jaren heen veel belangrijke evenementen georganiseerd, van koninklijke bruiloften tot staatsbanketten en investituren.

Similar Posts