Calendarul Ramadanului în Marea Britanie 2023

Pe măsură ce se apropie luna sfântă a Ramadanului, musulmanii din întreaga lume se pregătesc pentru o lună de post, auto-reflecție și devotament față de Allah. În Marea Britanie, musulmanii reprezintă o proporție semnificativă a populației și, ca atare, există multe resurse disponibile pentru a-i ajuta să respecte Ramadanul în cel mai bun mod posibil.

O astfel de resursă este calendarul Ramadan; un instrument neprețuit care îi ajută pe oameni să țină evidența momentelor cruciale, cum ar fi Suhur și Iftar, precum și a ocaziilor religioase importante de-a lungul lunii binecuvântate. Alăturați-vă nouă în timp ce explorăm tot ce trebuie să știți despre utilizarea unui calendar Ramadan în Marea Britanie.

Calendarul Ramadanului în Marea Britanie

Despre Ramadan

Ramadanul, cunoscut și sub numele de Ramzan, este o lună sfântă pentru musulmanii din întreaga lume. Este observat ca un timp de reflecție, autocontrol și creștere spirituală. În această lună, musulmanii postesc de la răsărit până la apus în fiecare zi.

Postul implică abținerea de la mâncare, băutură și activități sexuale în timpul zilei, ca un act de ispășire. Musulmanii își întrerup postul la apus cu o masă numită Iftar, pe care o împart de obicei cu familia și prietenii. O altă masă importantă în timpul Ramadanului este Suhoor, care se mănâncă înainte de zori.

Curmalele sunt adesea consumate la ambele mese, deoarece acestea au fost primul aliment pe care profetul Mahomed l-a mâncat după ce și-a rupt postul. Deși postul în timpul Ramadanului este obligatoriu pentru toți musulmanii adulți, există excepții pentru cei bolnavi, însărcinați sau care călătoresc.

Luna Ramadan este un moment important de reflecție spirituală, de legături cu comunitatea și de a da înapoi celor aflați în nevoie prin fapte caritabile.

Ce este un calendar Ramadan și de ce este important?

Un calendar Ramadan este folosit în timpul lunii Ramadan de către musulmani pentru a ține evidența diferitelor rugăciuni și a orelor pentru a întrerupe postul. Este important pentru că Ramadanul este un timp de post, dar este și un timp de reflecție și creștere spirituală. Evidența datelor și orelor importante este esențială pentru a vă asigura că postul este făcut corect.

Care sunt principalele activități în timpul Ramadanului?

Musulmanii postesc din zori până la amurg, abținându-se de la mâncare și băutură, precum și de la orice alte dorințe lumești sau impurități. Ei își sporesc, de asemenea, rugăciunea și studiul Coranului în acest timp. Luna se încheie cu sărbătorirea Eid al-Fitr, o zi veselă de sărbătoare și sărbătoare.

Similar Posts