|

Familia Regală a Regatului Unit… Ghidul tău complet 2023

Familia Regală a Regatului Unit este printre subiectele importante pe care oamenii din lume le vorbesc în fiecare zi și reprezintă, de asemenea, un simbol foarte important pentru oamenii din Marea Britanie.

În articolul despre Familia Regală a Regatului Unit de aici, am făcut informații complete, dar scurte despre Familia Regală a Regatului Unit.

Familia Regală a Regatului Unit

Despre Familia Regală a Regatului Unit

Familia Regală a Regatului Unit este cea mai veche și mai cunoscută monarhie din lume. Actualul monarh care domnește este regele Carol al III-lea, care a urcat pe tron ​​la 8 septembrie 2022, după moartea mamei sale, regina Elisabeta a II-a, care se află pe tron ​​din 1952.

Istoria familiei regale a Marii Britanii poate fi urmărită până la domnia regelui Alfred cel Mare în secolul al IX-lea. De-a lungul secolelor, monarhia a evoluat și s-a adaptat la condițiile politice și sociale în schimbare, dar a rămas întotdeauna o instituție centrală în Marea Britanie.

Familia Regală a Marii Britanii este o monarhie constituțională, ceea ce înseamnă că, în timp ce monarhul deține un rol ceremonial, guvernul este condus de oficiali aleși. Monarhul este, de asemenea, șeful Bisericii Angliei și al Forțelor Armate și servește ca simbol al unității naționale.

Familia Regală a Regatului Unit

Istoria familiei regale din Marea Britanie

De-a lungul istoriei sale, arborele genealogic regal britanic s-a confruntat cu numeroase provocări și controverse. În secolul al XVII-lea, regele Carol I a fost executat de Parlament în timpul războiului civil englez, iar monarhia a fost abolită pentru scurt timp. A fost restaurată în 1660 sub regele Carol al II-lea, dar puterea monarhiei a fost mult redusă.

În secolul al XIX-lea și începutul secolului al XX-lea, monarhia sa confruntat cu noi provocări. Regina Victoria, care a domnit între 1837 și 1901, a fost un monarh popular și influent, dar succesorul ei, regele Edward al VII-lea, nu a fost la fel de bine privit. În timpul Primului Război Mondial, monarhia s-a confruntat cu critici pentru extravaganța și lipsa de sprijin pentru efortul de război.

Similar Posts