Television-Licensing-in-the-United-Kingdom-2

Licențierea televiziunii în Regatul Unit: reguli, costuri și aplicare 2023

Aflați totul despre licențele de televiziune în Regatul Unit – cine are nevoie de o licență TV, cât costă, de unde să cumpărați, penalități pentru evaziune și multe altele. Înțelegeți regulile și cerințele privind taxa de licență TV, o taxă obligatorie care finanțează BBC.

Obține o privire de ansamblu cuprinzătoare asupra licențelor TV în Marea Britanie – când aveți nevoie de una, cum să aplicați, reducerile disponibile și consecințele evitării plății.

Licențierea televiziunii în Regatul Unit

Ce este licența TV?

Licența TV este o taxă impusă de guvernul Regatului Unit care finanțează BBC și serviciile sale de televiziune, radio și online. Veniturile din licențele TV reprezintă peste 75% din bugetul BBC.

Taxa de licență este cunoscută oficial sub numele de „Taxa de licență pentru televiziune BBC” și intră sub incidența Legii privind comunicațiile din 2003 și a Regulamentului privind comunicațiile (licențierea televiziunii) din 2004.

Pe scurt, dacă urmăriți, transmiteți în flux sau înregistrați programe de televiziune în timp ce sunt difuzate în Marea Britanie, aveți nevoie de o licență TV valabilă.

Când este necesară o licență TV?

Aveți nevoie de o licență TV dacă:

  • Urmăriți televiziunea în direct pe orice canal, fie prin antenă, antenă satelit, cablu sau streaming online.
  • Înregistrați TV în direct pentru a viziona mai târziu – de exemplu, folosind un DVR, VHS, DVD sau PVRS.
  • Urmărește orice conținut BBC iPlayer în direct sau la cerere.
  • Urmărește alte servicii de streaming online care arată în direct televiziunea britanică, cum ar fi YouTube Live, Amazon Prime Video, Now TV, Sky Go etc.

NU aveți nevoie de licență dacă vizionați doar:

  • Servicii la cerere precum Netflix, Now TV, Disney+ și Amazon Prime Video.
  • Filme și emisiuni înregistrate după difuzare.
  • DVD-uri și Blu-ray-uri.
  • videoclipuri YouTube sau alt conținut de internet non-live.

În esență, doar vizionarea în direct TV sau conținut BBC necesită o licență. Orice lucru strict la cerere este fără licență.

Licențiere TV pentru locuințe

Pentru casele din Marea Britanie, trebuie să achiziționați o licență TV dacă vă uitați la televizor la proprietate. Aceasta acoperă:

Locuinte individuale

Dacă locuiți singur sau numai cu un partener/familie, o singură licență acoperă vizionarea la televizor din gospodăria dvs.

Partajarea casei

Într-o proprietate comună, aveți nevoie de o singură licență pentru a acoperi o zonă de locuit comună folosită de toți ocupanții.

Dar toți locuitorii care se uită la televizor separat în dormitoare individuale trebuie să-și achiziționeze propria licență.

Cazare pentru studenți

Studenții care locuiesc în cămine sau holuri universitare au nevoie doar de licență pentru televizoarele din dormitorul lor privat. Zonele comune comune ar trebui să fie deja acoperite.

Similar Posts