Londense metrokaart: de meest uitgebreide gids 2023

Ontdek de ultieme Londense metrokaart om gemakkelijk door de stad te navigeren. Klik om verschillende kaarten in pdf, stations en tijden te verkennen!

Londen, de levendige hoofdstad van Engeland, is een stad boordevol geschiedenis, cultuur en bezienswaardigheden. Het is geen wonder dat miljoenen bezoekers elk jaar massaal naar de straten trekken. Maar met zoveel te zien en te doen, kan het een ontmoedigende taak zijn om rond te reizen. Maak je geen zorgen, want de London Metro Map is jouw ticket om de stad te verkennen als een echte Londenaar. In dit artikel gaan we dieper in op de fijne kneepjes van de kaart, geven we handige tips en geven we antwoorden op veelgestelde vragen. Dus leun achterover, ontspan en laten we in de wereld van de Londense metrokaart duiken!

Londense metrokaart

De metrokaart van Londen: uw sleutel tot de stad

Een korte geschiedenis van de kaart

De London Metro Map, of zoals het officieel heet, de Tube Map, heeft een legendarische geschiedenis die teruggaat tot 1931. Gemaakt door Harry Beck, een technisch tekenaar, het bracht een revolutie teweeg in de manier waarop mensen door het ondergrondse netwerk van de stad navigeerden. Het ontwerp van Beck was eenvoudig, gemakkelijk te begrijpen en blijft de basis voor de iconische kaart die we vandaag kennen en waar we van houden.

De lijnen en zones verkennen

De London Metro Map bestaat uit 11 kleurgecodeerde lijnen die zich uitstrekken over de stad en 270 stations met elkaar verbinden. Deze lijnen zijn verdeeld in negen tariefzones, waarbij Zone 1 het centrum van Londen beslaat en de andere zich naar buiten uitstrekken. De lijnen en zones kennen is essentieel om efficiënt te reizen.

Londense metrokaart

Londense metro algemene kaart

Op deze kaart ziet u de Londense metrokaart in detail, met alle stations.

Similar Posts