Universiteit van Edinburgh…Uw volledige gids 2023

Ben je op zoek naar een topuniversiteit om je studie voort te zetten? Zoek niet verder dan de Universiteit van Edinburgh. Met zijn wereldberoemde reputatie, diverse studentenorganisatie en uitstekende faculteit is deze instelling een van de beste universiteiten ter wereld.

Lees meer over wat de Universiteit van Edinburgh zo speciaal maakt in deze blogpost!

Universiteit van Edinburgh

Inleiding tot de Universiteit van Edinburgh

De Universiteit van Edinburgh is een van ‘s werelds toonaangevende onderzoeksinstellingen en biedt studenten sinds haar oprichting in 1582 een ongeëvenaard onderwijs. De universiteit biedt een scala aan academische programma’s, waaronder bachelor-, postdoctorale en doctorale graden, evenals een verscheidenheid aan seminars en programma’s.

Het beschikt ook over een indrukwekkend alumninetwerk van enkele van ‘s werelds meest invloedrijke denkers. Met zijn onderwijs- en onderzoeksfaciliteiten van wereldklasse is de Universiteit van Edinburgh een geweldige plek om je educatieve reis te beginnen. Of je nu op zoek bent naar een kennismaking met het middeleeuwse Schotland of meer wilt weten over politiek en internationale betrekkingen, je vindt een scala aan cursussen die beschikbaar zijn bij deze gewaardeerde instelling.

Geschiedenis van de Universiteit van Edinburgh

De universiteit van Edinburgh werd in 1582 door de gemeenteraad gesticht onder het gezag van een koninklijk handvest van koning James VI. Het opende officieel zijn deuren in 1583 en is daarmee een van de vier eeuwenoude universiteiten van Schotland. Oorspronkelijk opgericht als een rechtscollege, groeide de Universiteit van Edinburgh al snel uit tot een formeel opgericht college.

Sindsdien is het uitgegroeid tot een van ‘s werelds grootste centra voor wetenschap, onderzoek en onderwijs. De School of History, Classics and Archaeology is een van de meest geprezen afdelingen, bekend om zijn diverse onderzoeksgebieden en internationaal erkende experts. Dit maakt het een uitstekende keuze voor diegenen die een graad in geschiedenis willen behalen en een onschatbaar inzicht willen krijgen in het menselijk verleden.

Waarom Universiteit van Edinburgh

De Universiteit van Edinburgh is een gerenommeerd centrum voor onderwijs en onderzoek in Schotland, consequent gerangschikt in de wereldtop 50*. Het is de zesde oudste universiteit in de Engelssprekende wereld en een van de zeven oude universiteiten van Groot-Brittannië en Ierland.

Met vijf campussen verspreid over Edinburgh hebben studenten toegang tot een scala aan hoogwaardige educatieve ervaringen van academici van wereldklasse. Met zijn rijke geschiedenis en een indrukwekkend aantal alumni biedt de Universiteit van Edinburgh ook een overvloed aan mogelijkheden voor studenten om hun educatieve doelen na te streven.

Van niet-gegradueerde tot postdoctorale studies, de Universiteit van Edinburgh biedt diverse programma’s die zijn afgestemd op verschillende behoeften en interesses. De universiteit biedt ook een scala aan beurzen om studenten te ondersteunen met hun collegegeld, zodat ze toegang hebben tot het hoogwaardige onderwijs van de universiteit.

Met zijn ondersteunende sfeer, uitstekende middelen en brede scala aan mogelijkheden, is de Universiteit van Edinburgh een uitstekende keuze voor diegenen die hun studie in Schotland willen voortzetten.

Ranglijst van de Universiteit van Edinburgh

De Universiteit van Edinburgh is een van de beste openbare universiteiten in Edinburgh, Verenigd Koninkrijk. Het staat op de 15e plaats in QS World University Rankings 2023 en op de 34e plaats in Best Global Universities. De scholen zijn gerangschikt op basis van hun prestaties aan de hand van een reeks algemeen aanvaarde indicatoren, met een algemene score van 4,2 sterren.

Het staat ook op de vijfde plaats in het VK op de World Reputation Ranking van The Times Higher Education voor 2022. Dit is een bewijs van de hoge kwaliteit van onderwijs en onderzoek aan de Universiteit van Edinburgh, met bijna 80 procent van haar onderzoek geclassificeerd als ‘wereldleidend’. .

Met veel bachelordiploma’s en 75.000 aanmeldingen per jaar is het een van de grootste en meest prestigieuze universiteiten ter wereld – waardoor het een ideale keuze is voor diegenen die een eersteklas opleiding willen volgen.

Universiteit van Edinburgh

Cursussen en academische programma’s van de Universiteit van Edinburgh

De Universiteit van Edinburgh biedt een breed scala aan academische programma’s in verschillende disciplines. Van boekhouding en financiën tot Keltische studies en geschiedenis, studenten hebben de mogelijkheid om te kiezen uit 393 niet-gegradueerde cursussen.

Faculteit/ SchoolProgramma’s
Kunst, geesteswetenschappen en sociale wetenschappenEngelse literatuur, geschiedenis, taal- en fonetiek, filosofie, sociale antropologie, sociologie, psychologie en meer
BedrijfsschoolBedrijfsadministratie, boekhouding, financiën, management en meer
GoddelijkheidGoddelijkheid, theologie en religiewetenschappen
OnderwijsOnderwijs, lichamelijke opvoeding, sportwetenschappen en meer
EngineeringChemische technologie, civiele techniek, elektrische en elektronische engineering en meer
InformaticaComputerwetenschappen, kunstmatige intelligentie, cognitieve wetenschappen en meer
WetRecht, waaronder handelsrecht, strafrecht, milieurecht en meer
Geneeskunde en diergeneeskundeBiomedische Wetenschappen, Klinische Geneeskunde, Diergeneeskunde en meer
WetenschapBiologie, scheikunde, geowetenschappen, wiskunde en meer
Sociale en Politieke WetenschappenInternationale betrekkingen, politiek, sociologie, maatschappelijk werk en meer

Houd er rekening mee dat dit geen uitputtende lijst is van alle programma’s die worden aangeboden door de Universiteit van Edinburgh, maar het geeft een overzicht van het aanbod van beschikbare academische programma’s.

Similar Posts