Universiteit van Loughborough…Uw volledige gids 2023!

Universiteit van Loughborough is een van de meest prestigieuze instellingen voor hoger onderwijs in het VK, bekend om zijn academische excellentie en uitzonderlijke studentenervaring.

In deze blogpost gaan we dieper in op Universiteit van Loughborough en onderzoeken we waarom het zo’n uitstekende instelling voor hoger onderwijs is.

Inleiding tot de universiteit van Loughborough

Als je overweegt hoger onderwijs te volgen, is Universiteit van Loughborough misschien wel de perfecte keuze voor jou. Loughborough is er trots op een veilige en ondersteunende omgeving te bieden aan haar studenten, waardoor ze de vrijheid krijgen om academisch en persoonlijk te groeien.

De universiteit accepteert studenten van alle leeftijden en de diverse programma’s komen tegemoet aan een breed scala aan achtergronden en interesses. Van A-Levels tot postdoctorale studie, Loughborough heeft het allemaal. Als je net aan je universitaire reis begint, zijn er tal van bronnen en persoonlijke ervaringen om je op weg te helpen. Laat Universiteit van Loughborough uw springplank zijn naar een mooie toekomst!

Universiteit van Loughborough

Geschiedenis van de Universiteit van Loughborough

Laten we nu eens kijken naar de rijke geschiedenis achter Universiteit van Loughborough. Afkomstig uit een klein technisch instituut in het centrum van Loughborough in 1909, breidde het instituut zich al snel uit en veranderde de naam in Loughborough Technical College in 1918 en vervolgens in Loughborough College in 1920.

Tijdens het interbellum bleef Loughborough College uitbreiden en kreeg het uiteindelijk de status van universiteit in 1966. Tegenwoordig is het een van de toonaangevende onderzoeksinstellingen in het VK, met een sterke focus op wetenschap, techniek en sport. De lange geschiedenis van het bieden van kwaliteitsonderwijs heeft studenten van over de hele wereld aangetrokken, waardoor Loughborough University een echt internationale gemeenschap is geworden.

Universiteit van Loughborough

Waarom de universiteit van Loughborough

Als je op zoek bent naar een topuniversiteit met een uitstekende reputatie, dan is Loughborough University de ideale keuze voor jou. Als een van de 20 beste door onderzoek geleide universiteiten in het land, staat Loughborough University bekend om haar relevante werk, gedreven door de maatschappelijke behoefte aan oplossingen. Dit streven naar uitmuntendheid komt tot uiting in de academische programma’s die worden aangeboden aan de Loughborough University, die studenten een unieke leerervaring bieden.

Het zijn ook niet alleen de academici die Loughborough University onderscheiden – de campus zelf is uitzonderlijk, met veel open ruimtes en tuinen, evenals fantastische sportfaciliteiten. Bovendien hebben studenten met een prachtige campus van 523 hectare op één locatie alles wat ze nodig hebben op één plek. Al deze factoren samen maken van Loughborough University de perfecte keuze voor iedereen die in zijn toekomst wil investeren en wil slagen.

Ranking & Reputatie van Loughborough University

Als het gaat om ranking en reputatie, heeft Loughborough University consequent haar plek in de top tien van Britse universiteiten behouden. Met een wereldranglijst van #256 in QS World University Rankings 2023 en nummer 526 in Best Global Universities, is het geen wonder dat Loughborough wordt gecementeerd als een van de beste openbare universiteiten in het VK.

De Complete University Guide heeft Loughborough University ook zeven jaar achtereen op de zevende plaats gezet van 130 universiteiten. Deze ranglijst, samen met andere, is een bewijs van de toewijding van de universiteit om haar studenten kwalitatief hoogstaand onderwijs te bieden. Vooral opmerkelijk is het feit dat Loughborough University twee keer een Times en Sunday Times ‘University of the Year’ is, wat haar reputatie als een van de beste instellingen voor hoger onderwijs in het VK bevestigt.

Universiteit van Loughborough

Academische programma’s aan de Loughborough University

Of je nu geïnteresseerd bent in het volgen van een bachelor-, postdoctorale of onderzoeksopleiding, Loughborough University biedt een breed scala aan opties voor je academische reis. Van AZ-cursusoverzichten tot uitgebreide cursussen die leiden tot het behalen van een masterdiploma, er is voor elk wat wils.

Bovendien biedt Loughborough een scala aan masteropleidingen op de campussen van Loughborough en Londen, waaronder MSc, MA, MBA en meer. Met zo’n schat aan academische programma’s die worden aangeboden, is de enige vraag welke te kiezen!

Hier zijn enkele afdelingen die u kunt vinden aan de Loughborough University

AfdelingFaculteit
Architectuur, planning en landschapFaculteit Geesteswetenschappen en Sociale Wetenschappen
Kunst en CulturenFaculteit Geesteswetenschappen en Sociale Wetenschappen
Biomedische wetenschappenFaculteit Medische Wetenschappen
BedrijfsschoolBedrijfsschool van de Universiteit van Newcastle
Chemische technologieFaculteit Wetenschappen, Landbouw en Techniek
Civiele techniekFaculteit Wetenschappen, Landbouw en Techniek
Gecombineerd Honours CenterFaculteit Geesteswetenschappen en Sociale Wetenschappen
InformaticaFaculteit Wetenschappen, Landbouw en Techniek
Tandheelkundige WetenschappenFaculteit Medische Wetenschappen
Onderwijs-, Communicatie- en TaalwetenschappenFaculteit Geesteswetenschappen en Sociale Wetenschappen
Elektrische en elektronische techniekFaculteit Wetenschappen, Landbouw en Techniek
Engelse literatuur, taal en taalkundeFaculteit Geesteswetenschappen en Sociale Wetenschappen
Aardrijkskunde, politiek en sociologieFaculteit Geesteswetenschappen en Sociale Wetenschappen
Geschiedenis, Klassiekers en ArcheologieFaculteit Geesteswetenschappen en Sociale Wetenschappen
WetFaculteit Geesteswetenschappen en Sociale Wetenschappen
Wiskunde, Statistiek en NatuurkundeFaculteit Wetenschappen, Landbouw en Techniek
MachinebouwFaculteit Wetenschappen, Landbouw en Techniek
Medisch onderwijsFaculteit Medische Wetenschappen
geneeskundeFaculteit Medische Wetenschappen
Moderne talenFaculteit Geesteswetenschappen en Sociale Wetenschappen
MuziekFaculteit Geesteswetenschappen en Sociale Wetenschappen
Natuur- en MilieuwetenschappenFaculteit Wetenschappen, Landbouw en Techniek
Geneeskunde van de Universiteit van Newcastle, MaleisiëFaculteit Medische Wetenschappen
ApotheekFaculteit Medische Wetenschappen
FilosofieFaculteit Geesteswetenschappen en Sociale Wetenschappen
PsychologieFaculteit Medische Wetenschappen
Spraak- en taalwetenschappenFaculteit Medische Wetenschappen

Similar Posts