Universiteit van Southampton…Uw volledige gids 2023

Wil je verder studeren en je horizon verbreden? Zoek niet verder dan de Universiteit van Southampton. Met een rijke geschiedenis van meer dan 150 jaar, eersteklas academici en een bruisend studentenleven heeft deze universiteit alles wat je nodig hebt om je doelen na te streven en je dromen waar te maken.

Ga met ons mee terwijl we onderzoeken wat de Universiteit van Southampton zo’n fantastische keuze maakt voor studenten van alle leeftijden en achtergronden.

Universiteit van Southampton

Inleiding tot de Universiteit van Southampton

Welkom bij de Universiteit van Southampton, een prestigieuze openbare onderzoeksinstelling die in 1862 werd opgericht als de Hartley Institution. Als een van de oprichters van de Russell Group, bekend om zijn onderzoeksintensieve ethos, zetten ze zich in om onze studenten een transformerende educatieve ervaring te bieden.

Met meer dan 6.500 internationale studenten uit meer dan 135 landen bevordert hun diverse gemeenschap een dynamische culturele uitwisseling die de academische programma’s verrijkt. Het brede scala aan niet-gegradueerde en postdoctorale cursussen, op professioneel, technisch en creatief gebied, zijn allemaal ontworpen om hun studenten uit te rusten met de vaardigheden en kennis die ze nodig hebben om te slagen in hun gekozen loopbaan.

Ze zijn trots op hun eersteklas faciliteiten en middelen, die de studenten en het personeel ondersteunen in elke fase van hun academische reis. Wat je academische interesse ook is, de University of Southampton is de perfecte plek om je educatieve doelen na te streven.

Universiteit van Southampton

Geschiedenis van de Universiteit van Southampton

Terwijl je de Universiteit van Southampton verkent, is het belangrijk om de rijke geschiedenis van de instelling te begrijpen. Opgericht in 1862 als de Hartley Institution, is de universiteit sindsdien uitgegroeid tot een toonaangevende onderzoeksgerichte universiteit, consequent erkend als een van de beste universiteiten in het VK.

De University of Southampton zelf werd opgericht in 1952, hoewel de oorsprong terug te voeren is op een particuliere School of Art, opgericht in 1855. Sindsdien is het blijven uitbreiden en innoveren, en werd het een van de oprichters van de Russell Group van onderzoeksintensieve universiteiten.

Als je overweegt een diploma te behalen aan de Universiteit van Southampton, is het vermeldenswaard dat je je aansluit bij een gemeenschap van wetenschappers met een lange en trotse geschiedenis van academische excellentie.

Waarom Universiteit van Southampton

Met zijn lange geschiedenis die teruggaat tot 1862 en zijn lidmaatschap van de prestigieuze Russell Group, is de University of Southampton een topkeuze voor studenten die op zoek zijn naar academische excellentie en onderzoeksintensieve programma’s. Het staat niet alleen wereldwijd op de 78e plaats, maar biedt ook een breed scala aan niet-gegradueerde en postdoctorale programma’s, van techniek en bedrijfskunde tot geesteswetenschappen en sociale wetenschappen.

Bovendien biedt de University of Southampton een diverse en dynamische studentenervaring, met mogelijkheden om deel te nemen aan onderzoek en buitenschoolse activiteiten, zowel op als buiten de campus. Of je nu op zoek bent naar een succesvolle carrière of je kennis wilt uitbreiden, de University of Southampton is een geweldige investering in je toekomst.

Ranking en reputatie van de Universiteit van Southampton

Als het gaat om ranking en reputatie, heeft de University of Southampton veel om trots op te zijn. Het staat op de 78e plaats in de QS World University Rankings en op de 13e plaats op de wereldranglijst voor internationale diversiteit. De universiteit staat ook hoog aangeschreven in het VK, met een top 15-plek in de Complete University Guide en een sterke prestatie in de US News & World Report accounting en finance ranking.

Met zoveel vakgebieden in de top 10, waaronder een tweede plaats voor fysiotherapie, is het duidelijk dat de Universiteit van Southampton een eersteklas onderwijsinstelling is. Of je nu geïnteresseerd bent in het studeren van wetenschap, geesteswetenschappen of iets daartussenin, deze universiteit heeft een schat aan academische programma’s beschikbaar op zowel bachelor- als postdoctoraal niveau. En met een sterke toewijding aan studentenervaring, inclusief tal van mogelijkheden voor seminars en programma’s, is het geen wonder dat de University of Southampton zoveel succesvolle alumni in haar gelederen telt.

Universiteit van Southampton

Academische programma’s aan de Universiteit van Southampton

Zoals eerder vermeld, biedt de Universiteit van Southampton meer dan 300 niet-gegradueerde opleidingen aan. Maar wat academische programma’s opvalt aan de Universiteit van Southampton, is de kwaliteit van het onderwijs, baanbrekend onderzoek en innovatie op elk gebied.

Of je nu kiest voor kunst, geesteswetenschappen, geneeskunde, milieuwetenschappen, engineering of bedrijfskunde, je hebt de mogelijkheid om praktijkervaring op te doen in je vakgebied met real-world projecten, onderzoek en ontwikkeling naast branche-expertise.

Als je geïnteresseerd bent in het volgen van een master of een postdoctorale opleiding, heeft de Universiteit van Southampton een scala aan programma’s op het gebied van wetenschap, techniek, financiën, rechten en management. Deze programma’s bieden studenten de vaardigheden en kennis die nodig zijn om uit te blinken in hun professionele loopbaan. Als je op zoek bent naar een universiteit van wereldklasse met academische programma’s die je ambities uitdagen en stimuleren, dan is de Universiteit van Southampton het overwegen waard.

AfdelingsnaamFaculteit/Hogeschool
Lucht- en ruimtevaartFaculteit Ingenieurswetenschappen en Exacte Wetenschappen
ScheikundeFaculteit Ingenieurswetenschappen en Exacte Wetenschappen
Civiele, Maritieme en MilieutechniekFaculteit Ingenieurswetenschappen en Exacte Wetenschappen
ComputertechnologieFaculteit Ingenieurswetenschappen en Exacte Wetenschappen
Elektronica en informaticaFaculteit Ingenieurswetenschappen en Exacte Wetenschappen
IngenieurswetenschappenFaculteit Ingenieurswetenschappen en Exacte Wetenschappen
WiskundeFaculteit Ingenieurswetenschappen en Exacte Wetenschappen
Natuurkunde en SterrenkundeFaculteit Ingenieurswetenschappen en Exacte Wetenschappen
WebwetenschapFaculteit Ingenieurswetenschappen en Exacte Wetenschappen
Boekhouding en financiënSouthampton Business School
BedrijfsschoolSouthampton Business School
BeheerSouthampton Business School
WetFaculteit Bedrijfskunde, Recht en Kunst
Southampton Law SchoolFaculteit Bedrijfskunde, Recht en Kunst
Kunstacademie WinchesterFaculteit Bedrijfskunde, Recht en Kunst
ArcheologieFaculteit der Geesteswetenschappen
EngelsFaculteit der Geesteswetenschappen
FilmstudiesFaculteit der Geesteswetenschappen
GeschiedenisFaculteit der Geesteswetenschappen
Moderne talen en taalkundeFaculteit der Geesteswetenschappen
MuziekFaculteit der Geesteswetenschappen
FilosofieFaculteit der Geesteswetenschappen
Theologie en ReligiewetenschappenFaculteit der Geesteswetenschappen
OnderwijsFaculteit Sociale Wetenschappen
GezondheidswetenschappenFaculteit Sociale Wetenschappen
Politiek en internationale betrekkingenFaculteit Sociale Wetenschappen
PsychologieFaculteit Sociale Wetenschappen
Sociale statistieken en demografieFaculteit Sociale Wetenschappen
Sociologie, Sociaal Beleid en CriminologieFaculteit Sociale Wetenschappen

Universiteit van Southampton Postdoctoraal en niet-gegradueerd collegegeld

Similar Posts