Festivals-UK-calendar

Календар на фестивалите в Обединеното кралство .. Вашето ръководство за забавление 2023 г

Ако търсите събитие, което да присъствате в Обединеното кралство, тогава трябва да помислите за посещение на един от многото фестивали, които се случват през цялата година. Има фестивали в цяла Англия, Северна Ирландия, Уелс и Шотландия.

Обединеното кралство е дом на някои от най-добрите музикални фестивали в света като Денят на Алиса и Рожденият ден на кралицата Tropping the Color.

Март

 • Денят на Свети Давид в  цял Уелс
  1 март
  е известен  като покровител на Уелс  и всичко, което градът може да предложи, се празнува на този ден. Очаква ни несравнима обстановка с уелски знамена, осеяни с червени дракони по улиците, шествия от нарциси, праз и знамена на Свети Давид. Празничното шествие на Деня на Свети Давид обикновено се провежда в столицата Кардиф. 
 • Филмов фестивал  в Глазгоу, Глазгоу, Шотландия
  2 – 13 март
  Най-бързо развиващият се и трети по големина филмов фестивал в Обединеното кралство, включващ повече от 350 събития, включително прожекции на нови местни и международни филми от всякакъв вид, от блокбастъри до арт филми. И класиката чак до много популярните.
 • Международен фестивал на комедийния филм в  Глазгоу, Глазгоу, Шотландия 
  Датите ще бъдат потвърдени по-късно 
  Това комедийно събитие е най-големият фестивал от този вид в Европа и обикновено събира група от най-известните комици и елитна група от нови таланти, които идват от всички над Великобритания и в чужбина, за да представят най-добрите си предавания в различни дестинации, разпръснати из целия град. 
  Подробности за събитието за 2022 г. ще бъдат потвърдени по-късно. 
 • Фестивал в Челтнъм  , Глостършър, Югозападна Англия 
  15-18 март Ивицата
  с препятствия, известна като Национално ловно състезание, се провежда близо до завладяващия град Челтнъм в стил Регентство, където стойността на наградите, предлагани по време на това състезание, надвишава стойността на наградите предлагани по време на Grand National. Веднага след като лентата бъде срязана, за да отбележи началото на първото състезание, от трибуната избухват възгласи и вълнението продължава да се нараства, докато достигне кулминацията си с церемонията по награждаването на Златната купа в петък, което прави състезанието едно от най-големите важни събития за скачане на всички времена. 
 • Денят на Свети Патрик  , Северна Ирландия и части от Великобритания 
  17 март Празникът на Свети Патрик,  покровителят на Ирландия
  , се празнува чрез възраждане на древни обичаи, включително фестивали, празнични шествия, карнавали и концерти в Северна Ирландия и Великобритания, обикновено с празнично шествие в Лондон. Кардиф полумаратон
 • Кардиф, Южен Уелс, 
  27 март 
  Бегачите се състезават през емблематичните места на центъра на Кардиф, гъмжащи от зашеметяващи пейзажи и величествени исторически сгради, от замъка в Кардиф, през стадион Милениум и пристанището Пенарт, преди да пресекат баража на Кардиф и да се състезават в залива на Кардиф . , надолу до кметството в Кардиф като последна спирка. 

април

 • Регата Gemini между Оксфорд и Кеймбридж  , Лондон, Англия. 
  Историята ще бъде потвърдена по-късно 
  Регатата, стартирана за първи път през 1829 г., е едно от най-старите спортни събития в света. В това уникално спортно събитие два мощни отбора от атлети се състезават един срещу друг, докато състезанието се наблюдава по бреговете на Tideway между Putney и Mortlake в южен Лондон. 
 • Състезанието Grand  National Assembly Aintree, Ливърпул, Северозападна Англия 
  7-9 април 
  Едно от най-известните конни надбягвания в света, състезателите се разделиха на две писти на Големия национален хиподрум, над 30 огради и покриващи четири мили и половина. Това събитие съвпада с празника на любителите на модата на Международния ден на жената, който се пада на 8 април, в цветна атмосфера
 • Highland Games  в Шотландия 
  Датите, които се потвърждават 
  всяка година, в Шотландия има фестивал с около 100 игри и събирания в Highlands. Включва свирене на флейта, спортни събития и танци на хълма. 
 • Денят на Свети Георги  в Англия 
  23 април 
  Англия празнува празника на Свети Георги, своя покровител  , с редица дейности, от фестивали до игри за „лов на дракони“ и празници, вдъхновени от средновековието. 
 • Джаз фестивал в Челтнъм  , Глостършър, Югозападна Англия 
  27 април – 2 май 
  Всяка година джаз фестивалът в Челтнъм бележи началото на летния сезон в Челтнъм, събиран от международно признати артисти и фенове на джаза от цял ​​свят. 
 • Camp Good Life Festival  , Флинтшир, Северен Уелс
  29 април – 1 май 
  Фестивалът Good Live е плод на идеята на Церес Матюс, Стив Абът (Абу), Чарли и Каролин Гладстон, които събраха най-доброто от музиката, книгите, храната и изживяванията на открито . Пролетният фестивал, Camp Good Life, е пътуване на забавление и откритие за цялото семейство. Summer Camp Festival (вътре в оградената градина на замъка Horden), Camp Good Life Autumn и Camp Glen Day, всички планирани да се проведат през 2022 г. 
 • Liverpool Sound City Festival  , Ливърпул, Северозападна Англия 
  Дати, които ще бъдат потвърдени по-късно
  Liverpool Sound City World Festival е ежегоден музикален фестивал с конференция на индустрията през уикенда. Събитието посреща международни звезди, местни художници и фигури от индустрията. Фестивалът послужи като сцена за много звезди от ранен етап, включително Ед Шийрън, Алт Джей и Калвин Харис. 

Similar Posts