Public transportation in Birmingham
| |

Обществен транспорт в Бирмингам .. Автобуси, таксита, трамваи и други 2023 г

Общественият транспорт в Бирмингам е важна част от живота в английския град. Предлага начин да се придвижвате из града и да се свързвате с други хора. Градът има разнообразие от различни възможности за обществен транспорт, включително автобуси, тролеи, таксита и влакове.

С известния цитат на Алфи Соломнс (Героят от Peaky Blinders ); „Чувал съм много лоши, лоши лоши неща за вас, хора от Бирмингам.“, той изглежда не харесва Бирмингам толкова, колкото ние!

Обществен транспорт в Бирмингам

Автобуси в Бирмингам

Ако не предпочитате да шофирате, автобусите са добър заместител за придвижване из Бирмингам. Автобусите в Бирмингам свързват различни области и свързват градовете наоколо с Бирмингам.

Според wikipedia автобусите съставляват 84% от обществения транспорт. Еднодневната карта обикновено струва около 4,8 и 4,2 паунда съответно за възрастни и времена с по-малко търсене.

В Уест Мидландс има около 50 различни оператора на местни автобусни услуги. Освен това няма автогара, въпреки че има много автобуси, обслужващи центъра на Бирмингам.

Автобусите спират на автобусни спирки по пътищата, заобикалящи центъра на града и получават кодове, определени по район.

Някои оператори обаче предоставят туристически центрове на места, където се срещат други транспортни средства, за да улеснят преминаването от един транспорт към друг, като например Transport For West Midlands.

Освен това, местните автобуси осигуряват съоръжения за лесен достъп за инвалидни и детски колички, като например ниски подове. Има пропуск за хора с увреждания, за който трябва да се кандидатства, който им позволява безплатен достъп до автобуси и трамваи.

И накрая, ако трябва да се качите или слезете от автобус в Бирмингам, не можете да го потърсите. Вместо това трябва да се качите или да слезете от автобуса само на официалните автобусни спирки.

Разписание на автобусите в Бирмингам

Similar Posts