Cambridge
| | |

Обществен транспорт в Кеймбридж Автобуси, таксита, железопътна система и други 2023 г

Общественият транспорт в Кеймбридж е съществена част от ежедневието в града. Тъй като дава възможност на жителите да се движат из града и да го свързват с други градове.

Кеймбридж, въпреки размера си, има какво да предложи както на местните, така и на туристите. Това е процъфтяващ метрополис, който все още се разширява и има звездна репутация за иновации, наука и основани на знанието предприятия.

За град Кеймбридж

Един от най-старите и най-известните университети в света се намира в Кеймбридж, исторически град. В този град има много повече от академични среди и научни изследвания, дори ако голяма част от ежедневието е фокусирано върху университета Кеймбридж и неговите 31 различни колежа.

Градът съдържа невероятни музеи с впечатляващи колекции от реликви, вкаменелости и антики, които ще ви върнат милиард години назад във времето.

След това има огромни паркове, множество известни библиотеки и исторически структури, които демонстрират изящна британска архитектура.

River Cam е страхотно място да прекарате деня в пънтинг или на пикник. Посетете Ботаническата градина на университета Кеймбридж в един светъл следобед, омагьосайте се от залеза на Касъл Хил или гледайте как крави пасат на зелени ливади.

Ако сте гладни, насладете се на прочутите Chelsea Buns на Trumpington Street или натъпчете лицето си с възхитителни месни и зеленчукови деликатеси.

Без значение кое време на годината посещавате, независимо дали сте в Кеймбридж по работа или за удоволствие, Кеймбридж разполага с всичко необходимо, за да направи пътуването ви незабравимо.

Автобуси в Кеймбридж

Автобусът е практично средство за придвижване в Кеймбридж, защото е достъпен и се предлага редовно. Многобройни автобусни линии, които спират предимно в центъра на града, се движат през целия ден в града.

В Кеймбридж има различни автобусни услуги, включително маршрути, свързващи пет места за паркиране и пътуване. Но Stagecoach, една от най-големите автобусни компании в Обединеното кралство, оперира по-голямата част от автобусите в Кеймбридж.

Кеймбриджски автобусен маршрут

Използването на автобус за обиколка на Кеймбридж е бърз и разумен избор благодарение на Cambridgeshire Guided Busway, понякога известен като „The Busway“, иновативна транспортна връзка, управлявана от Съвета на окръг Cambridgeshire.

Similar Posts