Топ 10 на най-добрите музеи в Оксфорд… Вашето пълно ръководство за 2023 г

В светлия следобед посещението на един от многото музеи в Оксфорд е идеалният начин да прекарате деня. Дори и да не сте маниак на историята, посещението в местния музей ще се почувства невероятно заради невероятната колекция от предмети и любезната, приятелска атмосфера.

Докато многобройни обекти се препоръчват както от посетителите, така и от местните жители, няколко музея се открояват. Това са най-добрите музеи в Оксфорд както за опитни туристи, така и за посетители за първи път.

Музеи в Оксфорд

Най-добрите музеи в Оксфорд

Британски автомобилен музей

Британският автомобилен музей трябва да бъде посетен от всеки, който има дори минимален интерес към автомобилната история. Този великолепен музей разполага с над 400 исторически британски автомобила, което го прави най-голямата колекция в света от този вид.

Гостите могат да научат за историята на десетки класически автомобили чрез специалните изложби на музея, а екскурзоводите са там, за да отговорят на всички въпроси, които може да имат. Други частни събития се провеждат през цялата година, където професионалисти и иноватори могат да се съберат, за да обсъдят богатата история на британските превозни средства. Британският автомобилен музей е отворен всеки ден от 10 до 19 часа, а групи от 10 или повече могат да влизат безплатно.

Работно време:  Всеки ден от 10 до 17 часа

Оксфордски замък и затвор

Посетителите на Оксфордския замък и затвора, една от най-ценните и исторически значими институции в Англия, се третират на сензорен празник. С осветената от свещи крипта и гледката от върха на кулата Свети Георги е лесно да изгубите представа за времето в този музей.

Този музей има какво да се види, така че наемането на водач може да ви помогне да се възползвате максимално от времето си там. Предлага се частна обиколка с екскурзовод за големи групи или тези, които желаят да научат за историята и очарованието на Оксфордския замък и затвора насаме. В Оксфордския замък и затвор се предлагат няколко интересни дейности, като обиколка с призраци.

Работно време :  понеделник – четвъртък от 10 до 17:30 часа, петък – неделя от 10 до 18 часа

Музей на Ашмол

Музеят Ashmolean е основан през 1683 г. в Оксфордския университет. Милиони фенове на историята посещават този музей всяка година, за да научат за истински човешки истории от различни времена и култури чрез изкуство и археология.

Музеят разполага с невероятни произведения на изкуството като фенера на Гай Фокс и зашеметяващия буркан за съхранение от Кносос. Преди да посетят музея, посетителите могат да видят някои от най-желаните експонати онлайн. Музеят е винаги отворен и никога не плаща вход. И все пак, ставайки член на Ashmolean Museum, ви дава достъп до събития и експонати само за членове, както и спестявания в музейния магазин и кафене.

Работно време:  Всеки ден от 10 до 17 часа

Similar Posts