Университет на Саутхемптън…Вашето пълно ръководство 2023 г

Table of Contents

Търсите да продължите образованието си и да разширите хоризонтите си? Не търсете повече от Университета на Саутхемптън. С богата история, обхващаща над 150 години, първокласни преподаватели и оживен студентски живот, този университет разполага с всичко необходимо, за да преследвате целите си и да постигнете мечтите си.

Присъединете се към нас, докато се задълбочаваме в това какво прави Университета на Саутхемптън толкова фантастичен избор за студенти от всички възрасти и произход.

Университет на Саутхемптън

Въведение в университета в Саутхемптън

Добре дошли в Университета на Саутхемптън, престижна публична изследователска институция, основана през 1862 г. като Hartley Institution. Като член-основател на Russell Group, известна със своя изследователски интензивен етос, те се ангажират да предоставят трансформиращо образователно изживяване за нашите ученици.

С над 6500 международни студенти от повече от 135 страни, тяхната разнообразна общност насърчава динамичен културен обмен, който обогатява академичните програми. Широката гама от бакалавърски и следдипломни курсове в професионални, технически и творчески области са предназначени да предоставят на своите студенти уменията и знанията, от които се нуждаят, за да успеят в избраната от тях кариера.

Те се гордеят със своите първокласни съоръжения и ресурси, които подкрепят студентите и служителите на всеки етап от тяхното академично пътуване. Какъвто и да е вашият академичен интерес, Университетът на Саутхемптън е идеалното място за преследване на вашите образователни цели.

Университет на Саутхемптън

История на университета в Саутхемптън

Докато изследвате Университета на Саутхемптън, е важно да разберете богатата история на институцията. Основан през 1862 г. като Hartley Institution, университетът оттогава се превърна във водещ университет, фокусиран върху научни изследвания, постоянно признат за един от най-добрите университети в Обединеното кралство.

Самият университет в Саутхемптън е основан през 1952 г., въпреки че може да проследи произхода си до частно училище по изкуства, основано през 1855 г. Оттогава той продължава да се разширява и да прави нововъведения, като става член-основател на Russell Group на изследователски интензивни университети.

Докато обмисляте да придобиете степен в Университета на Саутхемптън, струва си да се отбележи, че ще се присъедините към общност от учени с дълга и горда история на академични постижения.

Защо University of Southampton

Със своята дългогодишна история, датираща от 1862 г., и членството си в престижната Russell Group, University of Southampton е най-добрият избор за студенти, които търсят академични постижения и програми с интензивни изследвания. Той не само е класиран на 78-мо място в световен мащаб, но също така предлага широка гама от бакалавърски и следдипломни програми, от инженерство и бизнес до хуманитарни и социални науки.

Освен това, Университетът на Саутхемптън предоставя разнообразно и динамично студентско изживяване, с възможности за участие в научни изследвания и извънкласни дейности както в, така и извън колежа. Независимо дали търсите да преследвате успешна кариера или да разширите познанията си, Университетът в Саутхемптън е страхотна инвестиция във вашето бъдеще.

Класиране и репутация на University of Southampton

Когато става въпрос за класиране и репутация, Университетът на Саутхемптън има с какво да се гордее. Той е класиран на 78-мо място в QS World University Rankings и е на 13-то място в световната класация за международно разнообразие. Университетът също е високо ценен в Обединеното кралство, с топ 15 място в Complete University Guide и силно представяне в класацията за счетоводство и финанси на US News & World Report.

С толкова много предметни области, класирани в топ 10, включително класиране на второ място за физиотерапия, е ясно, че Университетът на Саутхемптън е първокласна образователна институция. Независимо дали се интересувате от изучаване на наука, хуманитарни науки или нещо между тях, този университет разполага с богатство от академични програми, достъпни както на бакалавърско, така и на следдипломно ниво. И със силен ангажимент към студентския опит, включително много възможности за семинари и програми, не е чудно, че Университетът на Саутхемптън има толкова много успешни възпитаници сред своите редици.

Университет на Саутхемптън

Академични програми в University of Southampton

Както споменахме по-рано, Университетът на Саутхемптън предлага над 300 бакалавърски програми. Но това, което прави академичните програми забележителни в Университета на Саутхемптън, е качеството на преподаване, авангардни изследвания и иновации във всяка област.

Независимо дали изберете да изучавате изкуства, хуманитарни науки, медицина, науки за околната среда, инженерство или бизнес, имате възможности да придобиете практически опит във вашата област на обучение с реални проекти, изследвания и разработки заедно с експертен опит в индустрията.

Ако се интересувате от придобиване на магистърска или следдипломна степен, Университетът на Саутхемптън разполага с набор от програми в областта на науката, инженерството, финансите, правото и управлението. Тези програми предоставят на студентите уменията и знанията, необходими за отлични резултати в професионалната им кариера. Ако търсите университет от световна класа с академични програми, които ще предизвикат и ще стимулират амбициите ви, университетът в Саутхемптън си струва да обмислите.

Име на отделФакултет/Колеж
Аеронавтика и астронавтикаФакултет по инженерни и физически науки
ХимияФакултет по инженерни и физически науки
Гражданско, морско и екологично инженерствоФакултет по инженерни и физически науки
ИнформатикаФакултет по инженерни и физически науки
Електроника и компютърни наукиФакултет по инженерни и физически науки
Инженерни наукиФакултет по инженерни и физически науки
МатематикаФакултет по инженерни и физически науки
Физика и астрономияФакултет по инженерни и физически науки
Уеб наукаФакултет по инженерни и физически науки
Счетоводство и финансиБизнес училище Саутхемптън
Бизнес училищеБизнес училище Саутхемптън
УправлениеБизнес училище Саутхемптън
законФакултет по бизнес, право и изкуство
Юридически факултет в СаутхемптънФакултет по бизнес, право и изкуство
Училище за изкуства УинчестърФакултет по бизнес, право и изкуство
АрхеологияФакултет по хуманитарни науки
АнглийскиФакултет по хуманитарни науки
Филмови изследванияФакултет по хуманитарни науки
ИсторияФакултет по хуманитарни науки
Съвременни езици и лингвистикаФакултет по хуманитарни науки
МузикаФакултет по хуманитарни науки
ФилософияФакултет по хуманитарни науки
Теология и религиознаниеФакултет по хуманитарни науки
образованиеФакултет по социални науки
Здравни наукиФакултет по социални науки
Политика и международни отношенияФакултет по социални науки
ПсихологияФакултет по социални науки
Социална статистика и демографияФакултет по социални науки
Социология, социална политика и криминологияФакултет по социални науки

Такси за следдипломно и бакалавърско обучение в Университета на Саутхемптън

Similar Posts