| |

Учене в Обединеното кралство: Цена ₤ | Университети | Процедури и още 2023

Обучението в Обединеното кралство е привлекателна дестинация за международни студенти. Има високо качество на образованието и неговите университети са сред най-добрите в света.

В тази статия ще говорим за всичко, което искате да знаете за висшето образование в Обединеното кралство.

Учене в Обединеното кралство

Бърз поглед към образованието в Обединеното кралство


Обединеното кралство, където се намира Кеймбриджкият университет, най-старият университет в света, се счита за най-добрата страна по отношение на качеството на образованието и качеството на живот.

Вече класирана като петата по големина икономика в света, страната притежава голяма мощ поради способността си да разширява влиянието си в глобален мащаб. Обединеното кралство също има какво да предложи, особено на студентите, независимо дали чрез стандарти за забавление или висококачествено образование.

Всяка страна – Обединеното кралство Англия, Уелс, Шотландия и Северна Ирландия – има култури и общества, които са различни от другите. Студентите могат да разгледат всички региони на страната по време на тримесечните си ваканции.

През цялата история хора от различни области, включително политика, академични среди, изкуства и хуманитарни науки, са уважавали Обединеното кралство с висока почит. Обединеното кралство също е дом на значителен брой жители от други страни.

Ето защо не е изненада, че Обединеното кралство успя да привлече повече от 427 686 международни студенти, които се стремят да постигнат величие, подобно на добре известни личности като Уилям Шекспир, сър Уинстън Чърчил, Чарлз Дарвин и The Beatles.

Култура и общество в Обединеното кралство

Въпреки че хората от Обединеното кралство обикновено се наричат ​​англичани, във всеки регион на страната има хора, които носят специфични имена, като англичани от Англия, шотландци от Шотландия, ирландци от Северна Ирландия и уелци от Уелс.

Докато английският е официалният език в Обединеното кралство, в цялата страна се говорят много други езици, както и различни диалекти. Имигрантите са добре дошли в Обединеното кралство от десетилетия и затова можете да намерите много граждани от различни националности, говорещи собствените си езици в Обединеното кралство, което спомага за създаването на мултикултурно и многоезично общество.

Разходи за живот в Обединеното кралство

Не е тайна, че Обединеното кралство и особено градовете като Лондон и Единбург са по-скъпи по отношение на разходите за живот. Много обаче зависи от начина на живот, който студентът избира и способността му да контролира парите. Качеството на живот и развлеченията, предлагани на студентите обаче, затрудняват студентите да контролират месечните си разходи.

Similar Posts