credit-cards-UK

Кредитни карти в Обединеното кралство .. Пълното ви ръководство 2023

Използването на кредитни карти в Обединеното кралство може да ви помогне да пазарувате повече. Още по-добре е, че това може да е начин да печелите пари обратно и да получавате награди или да плащате дългове.

Но кои кредитни карти трябва да изберете и кои отговарят най-добре на вашите изисквания? Ето за какво става дума в това ръководство. Продължавайте да четете, за да извлечете най-доброто от него.

Кредитни карти Великобритания

За кредитните карти в Обединеното кралство

Хората в Обединеното кралство често използват кредитни и дебитни карти и безконтактни методи на плащане. Това е така, защото те са най-лесните начини за плащане. Най-разпространените видове карти са Visa и Mastercard. Картите American Express и Diners Club се приемат по-рядко, но все още могат да се използват.

Когато се използва добре, кредитната карта е гъвкав и удобен начин за вземане на пари назаем и/или за следене на разходите. Но няма универсален размер, който да пасва на всеки. Съществуват много различни видове кредитни карти. Изборът на най-добрия за вашите нужди може да има голямо значение за финансите и живота ви.

Видове кредитни карти в Обединеното кралство

Карти, които дават точки за лоялност

  1. American Express Preferred Rewards Gold

Ако направите голяма покупка през първите няколко месеца, използването на картата Amex Preferred Rewards Gold ще ви донесе допълнителни бонуси.

Ако похарчите £3,000 или повече през първите три месеца, получавате 23,000 точки. Можете да ги размените за 100 GBP в награди за членство в Amex, 23 000 въздушни мили или 184 GBP в точки Nectar.

За да се възползвате от последното, трябва да размените точките си от Amex за Avios. Можете да направите това на официалния сайт на British Airways Executive Club. Забележка: ако все още нямате акаунт, ще трябва да се регистрирате.

След това ще трябва да свържете акаунта си в Nectar с акаунта си в British Airways Executive Club. Можете да направите това на сайта на BA.

Ако все още нямате акаунт в Nectar, първо трябва да го регистрирате. След това на уебсайта на BA можете да размените своите 23 000 Avios за 36 800 точки Nectar, които са на стойност 184 GBP.

Можете да използвате точките Nectar в Sainsbury’s, eBay, Argos и много други магазини. Винаги получавате по една точка за всеки похарчен £1.

Металната карта на AMEX uk е безплатна за първата година. След това всяка година ще плащате по 140 GBP за запазването му. Уверете се, че сте го деактивирали преди началото на таксата. Златото на Amex UK има и ГПР от 25,7 %, ако месечно не се изплаща цялата сума.

  1. American Express Nectar

Друг добър избор е картата American Express Nectar. Можете да получите две точки Nectar за всеки 1 GBP, които похарчите с него, и три точки за всеки 1 GBP, които похарчите, когато го използвате с карта Nectar в Sainsbury’s, Argos, eBay или други партньори на Nectar.

Освен това, ако похарчите 2 000 GBP през първите три месеца, ще получите допълнително 20 000 точки Nectar, които са на стойност 100 GBP. Всяка точка Нектар е на стойност половин цент.

Ако сте имали карта Amex през последните две години, няма да можете да получите бонуса за добре дошли. Затова другата кредитна карта Nectar е по-добър избор.

Тази карта е безплатна за първата година, но след това трябва да плащате по 25 GBP годишно, за да я запазите. Ако не искате да продължите да го използвате, не забравяйте да се откажете преди изтичането на годината. Тази карта начислява 25,7% ГПР, ако балансът не се изплаща изцяло всеки месец.

  1. American Express Platinum Cashback Everyday

Както подсказва името, AMEX Platinum Card UK е ултрапремиум карта за хора, които харчат много. Той е пълен с предимства и възможности за печелене на точки за членски награди на American Express във Великобритания.

От достъп до салони за почивка до хотелски екстри и други – Platinum Card предлага много предимства, които компенсират скъпата годишна такса от 575 долара. Едно от тези предимства е нов кредит за хранене в размер на 300 GBP, който можете да използвате всяка година.

Ако нямате нищо против да плащате голяма годишна такса и искате да печелите много пари и да получите много ползи и защити при пътуване, тази карта е за вас.

Similar Posts