Top 10 beste musea in Oxford … Uw volledige gids 2023

Op een zonnige middag is een bezoek aan een van de vele musea van Oxford de ideale manier om de dag door te brengen. Zelfs als je geen geschiedenisnerd bent, zal een bezoek aan je plaatselijke museum geweldig zijn vanwege de ongelooflijke verzameling items en de hoffelijke, vriendelijke sfeer.

Hoewel talloze bezienswaardigheden worden aanbevolen door zowel bezoekers als de lokale bevolking, vallen een paar musea op. Dit zijn de beste musea in Oxford voor zowel doorgewinterde toeristen als nieuwe bezoekers.

Musea in Oxford

Beste musea in Oxford

Brits Motormuseum

Het British Motor Museum zou bezocht moeten worden door iedereen met zelfs maar een voorbijgaande interesse in de autogeschiedenis. Dit prachtige museum heeft meer dan 400 historische Britse auto’s, waardoor het ‘s werelds grootste collectie in zijn soort is.

Gasten kunnen via de speciale tentoonstellingen van het museum meer te weten komen over de geschiedenis van tientallen klassieke auto’s, en gidsen staan ​​klaar om al hun vragen te beantwoorden. Er worden het hele jaar door andere privé-evenementen gehouden waar professionals en innovators samenkomen om de rijke geschiedenis van Britse voertuigen te bespreken. Het British Automotive Museum is dagelijks geopend van 10.00 tot 19.00 uur en groepen van 10 personen of meer hebben gratis toegang.

Openingstijden:  Dagelijks van 10.00 tot 17.00 uur

Oxford Castle en gevangenis

Bezoekers van Oxford Castle & Prison, een van de meest waardevolle en historisch belangrijke instellingen van Engeland, worden getrakteerd op een zintuiglijk feest. Met de met kaarsen verlichte crypte en het uitzicht vanaf de top van de St. George’s Tower is het gemakkelijk om de tijd uit het oog te verliezen in dit museum.

Dit museum heeft veel te zien, dus het inhuren van een gids kan je helpen het meeste uit je tijd daar te halen. Een privérondleiding is beschikbaar voor grote groepen of voor degenen die in privacy de geschiedenis en charme van Oxford Castle & Prison willen leren kennen. Bij Oxford Castle & Prison zijn diverse interessante activiteiten beschikbaar, zoals een spooktocht.

Openingstijden :  maandag – donderdag 10.00 uur tot 17.30 uur Vrijdag – zondag 10.00 uur tot 18.00 uur

Ashmolean-museum

Het Ashmolean Museum werd in 1683 opgericht aan de Universiteit van Oxford. Miljoenen geschiedenisfans bezoeken dit museum elk jaar om via kunst en archeologie meer te weten te komen over waargebeurde menselijke verhalen uit de hele tijd en cultuur.

Het museum beschikt over ongelooflijke kunstwerken zoals de lantaarn van Guy Fawkes en een prachtige Knossos-voorraadpot. Voordat bezoekers het museum bezoeken, kunnen bezoekers online een voorproefje krijgen van enkele van de meest begeerde tentoonstellingen. Het museum is altijd open en kost nooit toegang. Maar als u lid wordt van het Ashmolean Museum, krijgt u toegang tot evenementen en tentoonstellingen die alleen voor leden toegankelijk zijn, evenals besparingen in de museumwinkel en het café.

Openingstijden:  Dagelijks van 10.00 tot 17.00 uur

Similar Posts