Топ 8 на най-добрите плажове в Ливърпул… Вашето пълно ръководство за 2023 г

Ливърпул има много красиви плажове в допълнение към добре познатите си културни и исторически забележителности. Топ 8 на най-добрите плажове в Ливърпул предоставят на жителите и посетителите богат избор от места, дейности и природни чудеса, предоставяйки на жителите и посетителите неограничени възможности за забавление и почивка. Crosby Beach е известен със своите скулптурни чудеса, докато Formby Beach е известен със своите древни отпечатъци.

Wallasey Beach, известен още като New Brighton Beach, се намира на южния бряг на река Mersey в квартал Wirral в Ливърпул. New Brighton Beach е на около 10 минути с такси от центъра на Ливърпул. В натоварените дни това е една от първите дестинации за пътниците, които търсят плажен стол. Действието е в Marine Point. Покрит пазар с ресторанти, магазини и привличащи вниманието стени.

Най-добрите плажове в Ливърпул

Southport Beach

Wallasey Beach, известен още като New Brighton Beach, се намира на полуостров Wirral на река Mersey, южно от Ливърпул. New Brighton Beach е на около 10 минути с такси от центъра на Ливърпул. В слънчеви дни това е популярно място за хващане на шезлонг. По-голямата част от действието се развива в Marine Point. Търговски район с кафенета, бутици и стени, украсени със стенописи.

Голф клубът Warren, обществено игрище с пет дупки по твърдата брегова линия, както и фарът New Brighton и Perch Rock Fort са близо.

Crosby Beach

Crosby Beach е дълъг, широк плаж с красив бял пясък. Една от най-забележителните художествени изложби в Ливърпул може да бъде открита тук: сто фигури от чугун са осеяни по плажа, всички гледащи към морето. Антъни Гормли е художникът, създал тези скулптури и както децата, така и техните родители ще ги намерят за очарователни.

Crosby Beach е един от най-лесните плажове за достигане с обществен транспорт, тъй като местният маршрут свързва Liverpool Central и Waterloo (Merseyside).

Similar Posts