ourist places in Manchester
|

Cele mai bune 20 de locuri turistice din Manchester

Manchester, cunoscut ca fiind centrul economic și cultural al regiunii Lancashire, este un centru renumit pentru arte, mass-media și învățământ superior. Împreună cu Salford și alte opt orașe, constituie comitatul Greater Manchester, care are în prezent o populație de trei milioane de persoane.

Manchester, la fel ca și Liverpool, a cunoscut o renaștere remarcabilă datorită unor inițiative precum reamenajarea Castlefield, care include numeroase canale și un complex muzeal situat pe Liverpool Road.

O listă cu cele mai bune obiective turistice din Manchester

1. Canalele din Castlefield

Castlefield, clasificat ca parc de patrimoniu urban, este un punct de plecare excelent pentru a explora Manchester. În timp ce vă plimbați printre vilele victoriene frumos restaurate de-a lungul canalelor istorice sau observați castelul roman reconstruit, veți fi, fără îndoială, uimit.

Nu ratați Canalul Bridgewater, care a fost înființat în 1761 cu scopul de a transporta cărbunele din minele Worsley către Manchester.

Multe dintre depozitele situate pe canal au fost renovate și transformate în spații de birouri, magazine de vânzare cu amănuntul, hoteluri și restaurante.

Principalele atracții din Manchester constau, de asemenea, în Galeria de Artă Castlefield, unde sunt expuse opere de artă contemporană, și Bridgewater Hall, care găzduiește orchestra Hallé și prezintă spectacole excepționale.

2. Muzeul Științei și Industriei

“Muzeul Științei și Industriei” din Manchester este un obiectiv turistic foarte apreciat, situat în cea mai veche gară. Acesta găzduiește Power Hall, unde vizitatorii pot vedea utilaje acționate cu apă și cu aburi din perioada de glorie a industriei textile, precum și mașini istorice fabricate în Manchester, inclusiv un Rolls-Royce rar din 1904. Muzeul are un total de 12 săli de expoziție.

Galeria aerului și a spațiului este un loc care trebuie neapărat vizitat, unde sunt expuse diverse aeronave istorice. Unul dintre exponatele notabile este o replică a “Triplane 1”, creat de “AV Roe”, care a fost primul avion britanic de succes.

3. Muzeul Imperial de Război Nord

Dacă istoria războiului vă interesează, atunci ar trebui să vizitați cu siguranță acest muzeu. Acesta și-a deschis porțile pentru prima dată în 2002 și găzduiește o colecție vastă de aeronave și echipamente militare.

Muzeul oferă prezentări audio-vizuale care oferă informații despre istoria fiecărui obiect de muzeu și despre semnificația războiului în formarea civilizației umane.

4. Catedrala din Manchester

Catedrala din Manchester este o biserică istorică situată pe malul râului Irwell. Construită inițial în secolul al XV-lea, a fost ulterior desemnată drept catedrală în secolul al XIX-lea.

5. Muzeul din Manchester

Muzeul din Manchester este un muzeu universitar renumit și cel mai mare muzeu de acest tip din Marea Britanie. Este foarte popular în rândul turiștilor și prezintă expoziții pe diverse teme, inclusiv istorie naturală, arheologie și antropologie. Muzeul are o istorie bogată care datează din 1821 și se mândrește cu o colecție de aproximativ 4,5 milioane de obiecte din întreaga lume.

Similar Posts