rivers-in-uk

Râurile din Marea Britanie .. Ghidul tău complet 2023

Râul Tamisa este cel mai lung râu din Marea Britanie, întinzându-se 215 mile (346 km) de la izvorul său din Gloucestershire până la gura sa în estuarul Tamisei. Este, de asemenea, unul dintre cele 44 de râuri din Anglia care au fost protejate legal ca situri de interes științific special (SSSI). 

Din păcate, multe dintre aceste râuri se confruntă cu provocări cauzate de poluare, schimbări climatice și activitatea umană.

O privire de ansamblu asupra tuturor râurilor din Marea Britanie

Regatul Unit găzduiește o mare varietate de râuri, variind în lungime de la râul Severn, care curge pe 220 de mile, până la râul Tweed din Scoția, care are doar 155 km lungime. 

În total, aproape 1500 de sisteme fluviale distincte, cuprinzând peste 200000 km de cursuri de apă pot fi identificate în Marea Britanie. Râul Tamisa este cel mai lung și cel mai important râu din țară. Este, de asemenea, unul dintre cele mai importante râuri din punct de vedere al istoriei, culturii și comerțului. 

Râul Severn, râul Bann din Irlanda de Nord și râul Tweed sunt alte râuri majore din țară. Râurile din Marea Britanie oferă o varietate de servicii importante, inclusiv apă potabilă și transport. Din păcate, aceste râuri sunt în pericol din cauza schimbărilor climatice și a activităților umane, cum ar fi poluarea și supraexploatarea. Ca atare, este esențial ca toate părțile interesate să lucreze împreună pentru a se asigura că râurile noastre sunt menținute pentru generațiile viitoare.

Cele mai lungi râuri din Marea Britanie

Regatul Unit găzduiește unele dintre cele mai lungi râuri din Europa, râul Tamisa și râul Severn fiind cele mai lungi două. Râul Tamisa are o lungime de 220 de mile (354 km) și este traversat de peste 200 de poduri. 

Râul Severn are, de asemenea, 220 de mile lungime și se ridică în Munții Cambrian Welsh înainte de a se deversa în Canalul Bristol. Trece prin orașe precum Reading, Windsor, Oxford și Henley-on-Thames în călătoria sa. 

Ambele râuri sunt importante din punct de vedere economic și ecologic și oferă o mulțime de oportunități de recreere.

Similar Posts