Public Transportation in Edinburgh
| |

Transport public în Edinburgh .. Autobuze, taxiuri, tramvaie și multe altele 2023

Edinburgh este renumit pentru că este un oraș destul de accesibil pe jos, dar transportul public din Edinburgh este foarte fiabil. Este supravegheat de Transport for Edinburgh.

Vizitatorii din Edinburgh pot călători cu ușurință în și în jurul orașului. Există mai multe modalități de a ajunge de la A la B, inclusiv un serviciu excelent de autobuz, conexiuni de tren de primă clasă, taxiuri din abundență și introducerea tramvaielor.

Transport public în Edinburgh

Despre orașul Edinburgh

Edinburgh este capitala Scoției, este situată în centrul-estul Scoției, aproape de Firth of Forth și de Marea Nordului.

Edinburgh este adesea menționat ca unul dintre cele mai pline de viață orașe din Europa datorită stâncilor sale impresionante, structurilor rustice și colecției extinse de arhitectură medievală și clasică, care include numeroase decorațiuni din piatră.

Numele Auld Reekie, Edina, Atena Nordului și Celălalt ochi al Marii Britanii i-au fost date de scoțieni.

Edinburgh nu este doar unul dintre cele mai uimitoare orașe din toată Europa, dar are și o locație excelentă. Dealurile verzi, un strop de mare albastră, contururile clădirilor și stâncile roșii sunt toate vizibile din orice unghi.

Unul dintre locurile turistice de top din Marea Britanie este orașul Edinburgh. Acesta servește drept capitală a Scoției și este înconjurat de numeroase atracții turistice.

Având în vedere abundența de lucruri pe care le puteți face și vedeți, o vacanță aici va merita din plin. Majoritatea clădirilor orașului vechi și-au păstrat designul original de-a lungul timpului. Această zonă a orașului este plină de vestigii medievale fermecătoare.

Autobuze în Edinburgh

Cele trei moduri principale de transport public din Edinburgh sunt autobuzele, tramvaiele și bicicletele de închiriat.

Lothian Buses, principala companie de autobuze, operează peste 50 de rute care leagă cetățenii și vizitatorii de centrul orașului, suburbiile din apropiere și Aeroportul Edinburgh.

Majoritatea turiștilor din Edinburgh își vor concentra planurile de călătorie pe Royal Mile și centrul orașului, astfel încât să nu fie nevoie să închirieze o mașină sau să folosească o mulțime de taxiuri.

Autobuzele și tramvaiele facilitează accesul la aeroport și există o mulțime de ore disponibile pentru sosiri devreme sau târzii.

Cum să mergi cu autobuzul în orașul Edinburgh?

Există diverse companii de autobuze care operează în Edinburgh, deși Lothian și First sunt cele mai importante. Deși stațiile de autobuz pentru ambele companii sunt aceleași, numerele de autobuz sunt diferite, iar fiecare companie are propriul bilet.

Cu cele mai multe autobuze și rute, Lothian este principalul operator al orașului, în timp ce First se concentrează pe periferia orașului și are mai puține rute de autobuz.

Nu va trebui să vă faceți griji pentru ce autobuz vă urcați dacă decideți să nu cumpărați un bilet de o zi. Cu toate acestea, este esențial să aflați care rută de autobuz oprește cea mai apropiată de cazare dacă alegeți să stați puțin mai departe de centru și trebuie să cumpărați un bilet de o zi.

Un bilet de o zi Lothian este de obicei cea mai bună alegere, deși va depinde de locul în care stați.

Prețul biletelor de autobuz în Edinburgh

Prețurile între First și Lothian sunt comparabile, dar nu identice. De exemplu:

Similar Posts