|

Transport în Oxford… Ghidul tău complet 2023!

Transportul în Oxford are o istorie lungă, începând cu anii 1960, cu o expansiune rapidă a călătoriilor cu avionul, deținerea de mașini, construcția de autostrăzi, autobuze etc.

În acest articol, am încheiat toate informațiile legate de transport pentru a vă ușura să urcați în orice mod de transport doriți.

Transport în Oxford

Despre transport în Oxford

Mersul pe jos, autobuzele, trenurile, taxiurile, metroul Oxford (un serviciu de autobuz 24 de ore pe zi către Londra), serviciul Park & ​​Ride, trăsurile Hackney, bicicletele și sistemele de partajare a bicicletelor sunt toate opțiuni bune pentru a vă deplasa prin Oxford, Regatul Unit. În acest oraș, un sistem cuprinzător de transport public care include autobuze, trenuri, taxiuri și biciclete este asigurat cu confort și ușurință de către oameni.

Un număr mare de rezidenți din Oxford merg cu bicicletele la serviciu, iar numeroasele programe de partajare a bicicletelor din oraș, cum ar fi OxonBike și sistemele de biciclete dockless bazate pe aplicații, facilitează aderarea la ei. Străzile cu sens unic din Oxford și lipsa locurilor de parcare fac deplasarea prin oraș cu mașina o provocare.

Autobuze urbane Oxford

Există trei companii principale de autobuz în oraș. Acestea sunt Oxford Bus Company, Stagecoach Oxfordshire și Thames Travel. Mai multe autobuze circulă continuu pe tot parcursul zilei și deservesc o mare parte a orașului. Terminalul principal pentru autobuze poate fi găsit pe Gloucester Green.

Pentru a utiliza un autobuz, este necesar un smartcard numit „Cheia”. Sistemul de carduri inteligente din Oxford permite, de asemenea, călătorilor să circule cu autobuzele operate de diferite companii în interiorul zonei Oxford. Compania de autobuz Oxford operează, de asemenea, un serviciu de autobuz non-stop, numit „Oxford Tube”, de la terminalul de autobuz Oxford de pe Gloucester Green, care duce la Londra.

Tarifele de autobuz în Oxford, Marea Britanie, pot varia de la o companie de autobuz la alta și chiar în cadrul aceluiași bilet. Oxford Bus Company oferă călătorii pentru doar 1 GBP pentru tinerii sub 18 ani, în timp ce Stagecoach oferă o varietate de bilete ieftine de diferite durate și destinații.

Când vine vorba de prețuri, Thames Travel oferă o gamă largă de opțiuni. De obicei, există o diferență de preț între cumpărarea a două bilete separate și achiziționarea unuia care te va duce acasă și înapoi. Consultați site-urile Oxford Bus Company, Stagecoach Oxfordshire și Thames Travel pentru mai multe informații despre rute, orare și prețuri. În cele din urmă, dacă nu aveți un smartcard, puteți plăti în continuare tariful cu un card tapless.

Puteți găsi mai multe informații despre orarele și stațiile autobuzelor pe următoarele site-uri:

  1. Compania de autobuze din Oxford și Thames Travel
  2. Stagecoach Oxfordshire
Transport în Oxford

Sistemul feroviar din Oxford

Similar Posts