The Shard ..Ghidul tău complet 2023

Ți-ai dorit vreodată să vezi Londra din vârful unuia dintre cele mai emblematice repere ale sale? Ei bine, acum poți! Shard este cea mai înaltă clădire din Europa și oferă o priveliște uimitoare asupra orașului. 

În această postare pe blog, vă vom împărtăși toate detaliile pe care trebuie să le cunoașteți despre The Shard, astfel încât să vă puteți planifica vizita.

Ciobul

Introducere în The Shard

Shard este o structură modernă emblematică proiectată de arhitectul italian Renzo Piano. Situat la 32 London Bridge Street, The Shard are o înălțime de 309,6 metri (1.016 picioare), ceea ce o face cea mai înaltă clădire din Regatul Unit și a șaptea cea mai înaltă din Europa.

Această piesă uimitoare de arhitectură a devenit un loc popular atât pentru londonezi, cât și pentru turiști. Puntea sa de observație oferă vederi uimitoare ale orașului, iar hotelul Shangri-La este un loc pentru a rămâne în stil. Shard a fost conceput pentru a fi o clădire care ar putea fi folosită pentru multe lucruri diferite, cum ar fi apartamente, restaurante, baruri și birouri de talie mondială.

De asemenea, servește ca simbol pentru regenerarea London South Bank – o amintire a cât de departe a ajuns orașul de la construcția sa în 2012.

Istoria Ciobului

The Shard are o istorie bogată care datează din 2000, când ideea a fost concepută pentru prima dată. Proiectul a fost condus de arhitectul Renzo Piano, care a imaginat o clădire multifuncțională care să devină un oraș vertical, cu oameni care trăiesc, lucrează și se relaxează între zidurile sale.

Construcția a început în 2009 și a fost finalizată în 2012, făcând-o cea mai înaltă clădire din Europa. Pe parcursul construcției și de la finalizarea sa, The Shard a devenit un simbol al Londrei și un reper emblematic al arhitecturii moderne.

Designul său unic a fost lăudat atât de critici, cât și de londonezi, solidificându-și locul în istoria clădirilor orașului.

Design arhitectural

Shard a fost proiectat de arhitectul de renume mondial Renzo Piano și este o minune a designului arhitectural contemporan. Designul constă din opt fațade de sticlă înclinate, „cioburi”, care definesc forma și calitatea vizuală a turnului, fragmentând scara clădirii și reflectând lumina din cer.

Volumul asimetric al Shard a necesitat un design de plic cu sticlă extrem de complex. The Shard a fost concepută și ca o clădire cu utilizări multiple, de la birouri, până la apartamente rezidențiale și un hotel. The Shard este situat în London Bridge și se află la o înălțime de 309,6 metri deasupra solului, ceea ce o face una dintre cele mai înalte structuri din Londra.

Designul său inovator îl face o parte emblematică a orizontului Londrei și oferă vizitatorilor o experiență de neuitat atunci când îl privesc de departe sau vizitează numeroasele sale restaurante, baruri și saloane de la etajele sale superioare.

Impactul ciobului asupra orizontului Londrei

Shard a avut un impact semnificativ asupra orizontului Londrei. Arhitectul italian Renzo Piano a realizat cea mai înaltă clădire din lume din Europa de Vest.

Este un simbol al modernității și durabilității. A fost foarte important pentru a menține reamenajarea South Bank, iar dimensiunea și locația sa centrală au condus la legături de transport mai bune și mai multe clădiri în zone rezidențiale. În plus, Shard a creat entuziasm în rândul londonezilor pe măsură ce se apropie de finalizare.

Consultanții săi pentru proiectarea pereților exteriori au contribuit, de asemenea, la formarea discuțiilor despre modul în care turnurile schimbă orizontul. Shard va fi o parte importantă a orizontului Londrei pentru mulți ani de acum înainte, datorită cât de faimos este.

Similar Posts