Top 10 stranden in het Verenigd Koninkrijk 2024

Ik vind het geweldig om een aantal van de beste stranden die ik in het Verenigd Koninkrijk heb bezocht met jullie te delen.

Ik moet zeggen dat de stranden in het Verenigd Koninkrijk echt verrassend zijn en perfecte plekken bieden voor iedereen, of je nu een toerist bent die verlangt naar een zonovergoten zomerdag of een inwoner die op zoek is naar een gezellig weekendje weg. Hier is een lijst met mijn toppers die je moet bekijken!

stranden in het Verenigd Koninkrijk

1. Formby Strand

Formby Beach is een van mijn favoriete plekken voor een stranddag met het hele gezin. De uitgestrekte zandvlakte en raadselachtige duinen maken het een fascinerende plek voor zowel kinderen als volwassenen.

Er zijn onder andere een ruime parkeerplaats en picknickplaatsen, en een goed geleid pad dat naar het strand, de duinen en het nabijgelegen natuurreservaat Formby leidt.

Formby Beach staat trots op de 12e plaats in de Top 40 van Britse stranden door The Times en is een sprankelend juweeltje in de Britse kroon van kustschatten.

Formby Strand

2. West Wittering Strand

West Wittering Beach ligt op slechts een klein eindje rijden van Windmill Beach in het hart van West Sussex en is een absolute favoriet van mij.

De pittoreske strandhuisjes voegen kleur en een grillige charme toe. Of ik nu een wandeling maak met mijn honden of geniet van de zomerzon, de schoonheid en rust hier maken altijd indruk op me.

Dus als je een reis naar de Britse kust plant, mag je West Wittering zeker niet overslaan. Ik kan je verzekeren dat het een van de beste strandervaringen is die dit land te bieden heeft.

West Wittering Strand

3. Bournemouth Strand

Bournemouth Beach laat nooit na indruk te maken als toeristische topattractie. Ik kan je vertellen dat dit strand een bezoek meer dan waard is.

Met de Blauwe Vlag bekroonde reinheid is het een uitstekende plek om te pootjebaden of te zwemmen. Bovendien zorgen de rolstoeltoegankelijke strandhuisjes ervoor dat iedereen kan genieten van een strandervaring.

Similar Posts