Winkelen in York … Uw volledige gids 2023

Ervaar York als een winkelparadijs! Voor een onvergetelijke winkelervaring kun je de kleurrijke straten en verborgen bedrijven verkennen. Dit boek behandelt alles, van historische marktplaatsen tot moderne winkelcentra.

Winkelen in York is een wonderbaarlijk magische ervaring die voor elke smaak en voorkeur geschikt is. Deze historische stad is niet alleen beroemd om zijn prachtige architectuur en rijke geschiedenis, maar ook om zijn eclectische winkelscene, die traditie en moderniteit perfect integreert. Of je nu een fashionista, een vintageverzamelaar of een foodie bent, York heeft een verscheidenheid aan opties die aan je retailbehoeften zullen voldoen. Laten we deze complete gids eens bekijken en de boeiende winkelwereld van York ontdekken.

Winkelen in York

Parlementsstraat

Het beste aanbod aan winkels is te vinden in de historische wijk van York. Het resultaat is dat de winkelomgeving uniek en aantrekkelijk is. De gebruikelijke gastvrijheid en geklets uit Yorkshire, met enkele vreemde en fascinerende dingen, in plaats van de luxe verfijning van Oxford Street in Londen.

De grootste zakencentra van de stad liggen verder weg van het historische hart. Deze winkelcentra zijn misschien niet zo groot als Sheffield’s Meadowhall of Leeds’ White Rose, maar ze zullen wel aan je winkelbehoeften voldoen. Ontdek waar u heen moet en wat u kunt kopen tijdens uw volgende winkelexcursie naar York, zowel binnen als buiten de stadsmuren.


De Shambals-markt

De Shambles Market, gelegen tussen Parliament Street en The Shambles, is een rel van kleur en commotie. De 70 verkopers op de openluchtmarkt verkopen alles, van verse groenten tot vintage kleding, souvenirs tot straatdelicatessen en nog veel meer, alles tegen redelijke prijzen. Op de foodcourt wordt regelmatig live-entertainment aangeboden.

Vergeet niet rond te kijken in de winkels in de buurt van de markt. The Shambles is zeker een bezoek waard, niet alleen vanwege zijn prachtige middeleeuwse uiterlijk, maar ook vanwege zijn opmerkelijke speciaalzaken. Ik stel Ye Olde Pie & Sausage Shoppe en The Shop That Must Not Be Name voor als goede plekken om te beginnen.

Openingstijden:  Dagelijks van 9.00 tot 17.00 uur

Coppergate-winkelcentrum

Coppergate Square en de omliggende straat staan ​​bekend als het Coppergate Shopping Centre en bieden onderdak aan een reeks bijzondere winkels. Het is ideaal gelegen nabij meerdere bushaltes, een grote parkeergarage op Piccadilly en gratis parkeren op straat in de buurt van Clifford’s Tower.

In het voetgangersgebied bevinden zich zowel grote winkels zoals Primark en Topshop als individuele boetieks zoals Castle Fine Art en The Whisky Store. Het is ook de locatie van de middeleeuwse Mariakathedraal en het wereldberoemde Jorvik Vikingcentrum.

Openingstijden :  maandag t/m zaterdag van 9.00 tot 17.30 uur, zondag van 10.30 tot 17.00 uur

Similar Posts