Пазаруване в Йорк… Вашето пълно ръководство 2023

Изживейте Йорк като рай за купувачите! За незабравимо пазаруване, разгледайте цветните улици и скритите бизнеси. Тази книга обхваща всичко – от исторически пазари до модерни търговски центрове.

Пазаруването в Йорк е чудесно магическо изживяване, което отговаря на всеки вкус и наклонност. Този исторически град е известен не само с красивата си архитектура и богата история, но и с еклектичната си пазарска сцена, която идеално съчетава традиция и модерност. Независимо дали сте любител на модата, колекционер на реколта или любител на храната, York има разнообразие от опции, които ще задоволят нуждите ви за търговия на дребно. Нека се заровим в това пълно ръководство, за да открием завладяващия свят на пазаруване в Йорк.

Пазаруване в Йорк

Парламентарна улица

Най-добрата гама от магазини може да се намери в историческия квартал на Йорк. В резултат на това средата на магазина е уникална и привлекателна. Обичайното йоркширско гостоприемство и закачки, с някои странни и завладяващи неща, а не висококласната изтънченост на лондонската Оксфорд Стрийт.

Най-големите бизнес центрове на града могат да бъдат намерени по-далеч от историческото сърце. Тези молове може да не са толкова големи, колкото Sheffield’s Meadowhall или Leeds’ White Rose, но ще задоволят нуждите ви от пазаруване. Открийте къде да отидете и какво да купите при следващото си пазаруване в Йорк, независимо дали в рамките на или извън градските стени.


Пазар Шамбълс

Пазарът Shambles, разположен между улица Parliament Street и The Shambles, е бунт от цветове и суматоха. 70-те продавачи на външния пазар продават всичко от пресни зеленчуци до ретро облекло, сувенири до улични деликатеси и много повече, всичко това на разумни цени. В заведението за хранене често се предлагат развлечения на живо.

Не забравяйте да разгледате магазините в близост до пазара. The Shambles си заслужава да бъде посетен не само заради прекрасния си средновековен вид, но и заради забележителните си специализирани предприятия. Предлагам Ye Olde Pie & Sausage Shoppe и The Shop That Must Not Be Named като добри места за начало.

Работно време:  Всеки ден от 9 до 17 часа

Търговски център Coppergate

Площад Копъргейт и заобикалящата го алея са известни като търговски център Копъргейт и са домакини на редица необичайни търговци на дребно. Той е идеално разположен в близост до множество автобусни спирки, голям паркинг гараж на Пикадили и безплатен паркинг на улицата близо до Clifford’s Tower.

Пешеходната зона е дом както на големи магазини като Primark и Topshop, така и на отделни бутици като Castle Fine Art и The Whisky Store. Това е и местоположението на средновековната катедрала „Света Богородица“ и световноизвестния център на викингите Йорвик.

Работно време :  понеделник – събота от 9:00 до 17:30 часа, неделя от 10:30 до 17:00 часа

Similar Posts