Вашето пълно ръководство за пътуване от Лондон до Париж по Chunnel

Table of Contents

Планирате пътуване от Лондон до Париж с Chunnel ? Очаква ви приключението на живота ви! Това подводно пътешествие през Евротунела свързва два от най-известните градове в Европа, предлагайки уникално пътешествие, потопено в култура, история и живописна красота.

Изживейте тръпката и красотата на пътуването от Лондон до Париж по Chunnel, вашата водеща връзка между две исторически столици. Това изчерпателно ръководство обхваща всичко, което трябва да знаете за това уникално изживяване при пътуване.

Гмурнете се в изживяването на Chunnel

Какво има в името: The Chunnel

Думата „Chunnel“ е портманто от думите „Channel“ и „Tunnel“. По същество това е тунелът под Ламанша, 50,45-километров подводен железопътен тунел, свързващ Folkestone в Кент, Обединеното кралство с Coquelles близо до Кале в Северна Франция. Интересно, нали?

Пътуването започва: От Лондон до Чанел

Тръгването на пътуване от Лондон до Париж по Chunnel започва с кратко пътуване до гара St Pancras International или Ashford International. Оттам високоскоростните влакове Eurostar ще ви отведат към вашето парижко приключение.

Инженерното чудо: Конструкцията на канала

Изграждането на Chunnel не беше малък подвиг. Не всеки ден инженерите копаят тунел под морето! Проектът отне повече от шест години, за да бъде завършен, от 1988 до 1994 г., на цена от около £4,65 милиарда.

Ускоряване през дълбините: На борда на Чанел

Поглед отвътре: влаковете Eurostar

Влаковете Eurostar са основните оператори за пътнически услуги през Chunnel. Тези влакове могат да се похвалят с плюшени седалки, кетъринг на борда и дори Wi-Fi за вашето пътуване от Лондон до Париж.

Продължителност на пътуването: Лондон до Париж по Chunnel

Средното време за пътуване от Лондон до Париж с Chunnel е приблизително 2 часа и 20 минути, но разбира се, това може да варира леко в зависимост от конкретния влак и времето от деня.

Similar Posts